Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Витамин В12 / Метилкобаламин мицелизиран (спрей) 1000 µcg

Цена: 24.09 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
natural factors

Витамин В12 / Метилкобаламин мицелизиран (спрей) 1000 µcg информация

При неврологични нарушения, психо-емоционални разстройства и отслабване на познавателните способности, вследствие недостига на В12. Ниските нива на В12 могат да доведат до различни когнитивни, неврологични и психо-емоционални смущения, включително отслабване на паметта и концентрацията, депресия, безпокойство, халюцинации, дементни симптоми и др.

 

Витамин В12 Мицелизиран подпомага нормалната неврологична функция и провеждането на нервните импулси, и допринася за намаляване на риска от увреждане на миелиновия слой, предпазващ аксоните на нервните клетки (невроните). Миелинът е жизнено важен за правилната дейност на нервната система, а витамин В12 е полезен за синтеза и поддръжката на миелина.

 

Витамин В12 Мицелизиран значително облекчава състоянието при главоболие, нервно напрежение и прекомерна възбудимост, депресия, липса на тонус и др. Намалява риска от дисфункция на централната и периферната нервна системи, изразени под формата на различни нервно-психични проблеми, вариращи от невропатия до деменция в по-късна възраст. Добро терапевтично решение срещу диабетна невропатия.

 

При витамин В-12 дефицитна анемия. Силна умора, нарушения на вниманието, задух, бледост и липса на апетит, изтръпване на крайниците, нестабилна походка, шум в ушите и световъртеж… Това са едни от най-често срещаните симптоми при пернициозна анемия. Особено застрашени от нея са веганите и вегетарианците, алкохолиците, по-възрастните, хората с автоимунни заболявания или увредена стомашна лигавица и др.

 

Витамин В12 Мицелизиран ефективно компенсира недостига на кобаламин,  благодарение на което нормалното образуване на червени кръвни клетки може да бъде възстановено. Намалява риска от увреждане на нервните клетки, органите и системите в тялото вследствие от дефицита на В12.

 

В подкрепа на сърдечно-съдовата функция. Повишената концентрация на хомоцистеин в кръвта е сериозен риско фактор за влошаване състоянието на кръвоносните съдове и развитието на атеросклеротични лезии, в резултат от които се стига до инфаркти, инсулти, коронарна болест на сърцето и др. Основна причина за високата концентрация на хомоцистеин в кръвта е недостигът на витамини от групата В и основно – на В12.

 

Витамин В12 Мицелизиран подпомага превръщането на хомоцистеина до безвредни субстанции и по този начин елиминира рисковете, свързани с натрупването на хомоцистеин в организма.

Производител:  Bioclinic Naturals®

Част от Natural Factors, Canada

Състав

Съставки:  


       (в 1 доза)  

      
дн. доза
 Витамин В12 /мицелизиран/

(като метилкобаламин)
1000 mcg 1000 mcg
Витамин Е

/d-алфа токоферил/
 1.34 mg  1.34 mg


Всяка доза се състои от 2 впръсквания (0.3 ml)!

 

Други съставки: пречистена вода, PEG – 40 хидрогенирано рициново масло, глицерин, лимонена киселина, калиев сорбат, стевия лист (Stevia rebaudina), масло от мента (Mentha piperita).

Не съдържа: глутен,  пшеница,  млечни продукти,  яйца,  захар,  соя,  фъстъци,  риба,  миди, животиснки продукти,  сол, изкуствени аромати, консерванти, подсладители или ГМО.

Употреба

Да се прилага 1 доза дневно (2 впръсквания 0.3 ml), директно в устата.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Витамин В12 / Метилкобаламин мицелизиран (спрей) 1000 µcg - подобни продукти

ОМЕГА ФАКТОР СУПЕР КОНЦЕНТРАТ

ОМЕГА ФАКТОР СУПЕР КОНЦЕНТРАТ

Витамини и минерали

natural factors

24.96 лв.

Витамин В12 1000 mcg 60 таблетки

Витамин В12 1000 mcg 60 таблетки

Витамини и минерали

natural factors

12.80 лв.

Витамин В12 1000 mcg 90 таблетки

Витамин В12 1000 mcg 90 таблетки

Витамини и минерали

natural factors

15.47 лв.