Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

WellBetX® Берберин 500 mg

Цена: 53.00 лв.
Kоличество:
natural factors

WellBetX® Берберин 500 mg информация

Контролът върху нивата на кръвната захар и инсулина, е ключов фактор в поддържането на оптимално здраве. WellBetX® Берберин 500 mg е ефикасно естествено средство за поддържане нормалните нива на кръвната захар, холестерола и триглицеридите.

 

-При дисбаланс в нивата на кръвната захар и секрецията на инсулин. Всяка вегетарианска капсула от WellBetX® Берберин съдържа 500 mg чист берберин, иззет от корен на кисел трън (Berberis vulgaris). Това е клинично проучената доза, която подобрява инсулиновата чувствителност и проявява хипогликемичен ефект. Чрез понижаване на кръвната захар, берберинът контролира и производството на инсулин – хормонът, отговорен за натрупването на мазнини в организма. WellBetX® Берберин 500 mg допринася за понижаване на лошия холестерол (LDL) при хора с дисбаланс в нивата на кръвната захар.

 

-При високи нива на холестерола. Счита се, че берберинът понижава серумния холестерол и триглицеридите. Той намалява необичайно високата концентрация на мазнини и липиди в кръвта, чрез насърчаване отделянето на холестерол от черния дроб и инхибиране на чревната абсорбция на холестерола. Берберинът също така стимулира освобождаването на азотен оксид – сигнализиращата молекула, която отпуска артериите, увеличава притока на кръв, понижава кръвното налягане и намалява риска от развитие на атеросклероза.

 

-При наднормено тегло. Известно е, че берберинът активира ензима аденозин монофосфат киназа (АМРК), който има решаваща роля по отношение на метаболизма. Чрез задействане на АМРК, се стимулира и изгарянето на мазнини в митохондриите. Изследвания показват, че берберинът възпрепятства натрупването на мазнини в тялото и допринася за поддържане на нормалното телесно тегло.

Състав

Съставки:    


(в 1 капс.) дн.доза
Берберин (хидрохлорид)

/Berberis vulgaris/ (корен)
500 mg 1000 mg


 

Други съставки: растителна капсула (въглехидратна гума [целулоза], пречистена вода), микрокристална целулоза, растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант),силициев диоксид, стеаринова киселина.

Берберинът представлява растителен алкалоид съдържащ се в растенията кисел трън (Berberis vulgaris), куркуминово дърво (Berberis aristata), хидрастис, орегонско грозде и др. 

Не съдържа: глутен,  пшеница,  млечни продукти,  яйца,  захар,  соя,  фъстъци,  риба,  миди, животиснки продукти,  сол, изкуствени аромати, консерванти, подсладители или ГМО.

Употреба

Да се приема по 1 капсула 2 пъти дневно по време на хранене.

Забележка: При левкопения, бъбречна недостатъчност, хипотензия или проблеми с кръвното налягане се консултирайте с лекар преди употреба. Не използвайте при бременност или кърмене. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

WellBetX® Берберин 500 mg - подобни продукти

EHINAMIDE ® ЕХИНАЦЕЯ ЕКСТРАКТ 250 mg

EHINAMIDE ® ЕХИНАЦЕЯ ЕКСТРАКТ 250 mg

Билкови продукти

natural factors

16.85 лв.

ADVANCED CHOLESTEROL FORMULA (ХОЛЕСТЕРОЛ ФОРМУЛА) 613 mg

ADVANCED CHOLESTEROL FORMULA (ХОЛЕСТЕРОЛ ФОРМУЛА) 613 mg

Билкови продукти

natural factors

49.92 лв.