Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Селен 200 mcg

Цена: 21.40 лв.
Kоличество:
natural factors

Селен 200 mcg информация

Дефицитът на селен увеличава риска от рак, сърдечно-съдови и възпалителни заболявания, отслабен имунитет и други състояния, свързани с увеличаване на свободните радикали, включително преждевременно стареене и образуване на катаракта.

 

Патентованата съставка SelenoExcell® в продукта представлява органично свързан селен, получен от дрожди, който се отличава с мощна антиоксидантна активност и висока бионаличност. Само органично свързаният селен от селенови дрожди е в състояние ефективно да намали оксидативния стрес и да осигури максимални ползи за здравето.

 

SelenoExcell® е произведен от Cypress Systems Inc – биотехнологична компания със седалище в Мадера, Калифорния, известна със сътрудничеството си с Националния институт за рака (National Cancer Institute) основно във връзка с използването на селенови добавки за профилактика на различни видове рак.

 

SelenoExcell® произхожда от щам дрожди Saccharomyces Cerevisiae, който в продължение на хиляди години се използва в производството на хляб, бира, вино и др. Благодарение на специалния процес на производство, SelenoExcell® се доближава най-много до реалната форма на селена, открита в бразилските орехи, яйцата, граха, птичето месо и др. Дрождите в SelenoExcell® са инактивирани и не са в състояние да се възпроизвеждат в човешкото тяло!

 

Резултати от проучвания, проведени върху SelenoExcell® показват, че органично свързаният селен, получен от дрожди, е значително ефективен в превенцията на рака на простатата. Той въздейства на имунната система, детоксикира антагонистичните метали, дезактивира ядрените транскрипционни фактори, стимулиращи растежа на рака и има положително въздействие върху ДНК и клетъчната репликация.

 

Резултати от проучвания, публикувани в Journal of American Medical Association (JAMA) през 1996 г. сочат, че приемът на 200 mcg SelenoExcell® дневно намалява риска от някои видове рак (особено на дебелото черво, белия дроб и простатата) с 50-63%.

 

SelenoExcell® е преминал през редица клинични проучвания. Безопасността и ефикасността му са доказани посредством Gold Standard Clinical Research. Всички продукти на Cypress Systems са стандартизирани от Отдела за превенция на рака към Националния институт за рака.

Състав

Съставки:


(в 1 капс.)   дн. доза
Селен (дрожди) 200 mcg 200 mcg


 

Други съставки: желатинова капсула (желатин, пречистена вода), микрокристална целулоза, растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант).

Seleno Excell 200 mcg е Селен Органик, извлечен от непатогенни, не-ГМО дрожди от вида Saccharomyces cerevisiae.

Не съдържа: изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, захар, пшеница, глутен, соя, яйца, рибни, черупчести и морски продукти, сол, ядки или ГМО.

Употреба

Да се приема по 1 капсула дневно.

Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Селен 200 mcg - подобни продукти

EHINAMIDE ® ЕХИНАЦЕЯ ЕКСТРАКТ 250 mg

EHINAMIDE ® ЕХИНАЦЕЯ ЕКСТРАКТ 250 mg

Билкови продукти

natural factors

16.85 лв.

ADVANCED CHOLESTEROL FORMULA (ХОЛЕСТЕРОЛ ФОРМУЛА) 613 mg

ADVANCED CHOLESTEROL FORMULA (ХОЛЕСТЕРОЛ ФОРМУЛА) 613 mg

Билкови продукти

natural factors

49.92 лв.