Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Моминска вратига 290 mg/60V caps

Цена: 27.50 лв.
Kоличество:
NATURES WAY

Моминска вратига 290 mg/60V caps информация

При мигрена и хронично главоболие. Приемът на екстракт от вратига може да даде забележителни резултати при главоболие от различен произход, включително мигрена. Вратигата не просто повлиява главоболието, но елиминира причините за неговата пова, сочат проучвания. Биологично активните вещества във вратигата инхибират освобождаването на две възпалителни вещества – серотонин и простагландини, за които се счита, че допринасят за мигренозното главоболие. Чрез потискането на тези амини, както и на химическия хистамин, билката контролира и възпалението, което свива кръвоносните съдове в главата и предотвратява смазмите на кръвоносните съдове, които също предизвикват главоболие. Според клинични изпитвания, екстрактът от вратига може да бъде много по-ефективен от нестероидните противовъзпалителни лекарства, включително аспирин.

При менструални крампи. Болките в долната част на корема при жените обикновено започват в началото на менструалния цикъл и продължават 2-3 дни. При много жени интензитетът на болката е толкова силен, че те не са в състояние да вършат спокойно и най-обикновени дейности. Менструалните спазми възникват, когато лигавицата на матката произвежда твърде много простагландин – хормон, който в големи количества предизвиква болка и възпаление. Тъй като вратигата ограничава освобождаването на простагландин, екстрактът от тази билка облекчава и менструалните болки.

При артрит. Екстрактът вт вратига може да се използва успешно и за облекчаване на болката и възпалението при артрит. Фитохимикалите в състава й намаляват производството на веществата, иницииращи процеса на възпаление, който всъщност е естествения отговор на тялото срещу различни дразнители като нараняване, инфекции и др.

Възпалението обикновено включва болка, зачервяване и подуване в засегнатата област, и може да се прояви както в телесните тъкани, така и на повърхността на кожата. Счита се, че природните химикали във вратигата предотвратяват освобождаването на възпалителни вещества от страна на тромбоцитите. Екстрактът от вратига също така намалява производството на простагландини –  хормоноподобни вещества, синтезирани от тялото и участващи в регулацията на редица телесни функции, свързани с кръвното налягане, кръвоносните съдове, телесната температура, нивата на възпаление в организма. Всички тези ефекти на билката спомагат за облекчаване на симптомите при треска, артрит и мигрена.

Допълнителните ползи от приема на екстракт от вратига включват подобряване на бъбречната функция, понижаване на кръвното налягане, стимулиране на апетита и подобряване на храносмилането.

 

Описание на продукта:

Ползите на вратигата (Tanacetum parthenium) са обширно изследвани. Най-категорични са доказателствата по отношение на т. нар. партенолид – активният компонент в състава й, известен с мощните си противовъзпалителни свойства. Партенолидът намалява или блокира производството на съединенията, отговорни за хроничното възпаление в тялото.

 

Тъй като вратигата намалява синтеза на провъзпалителните простагландини, някои специалисти препоръчват прием на екстракт от билкатаи при псориазис. Вратигата значително намалява риска и от образуването на съсиреци, поради което може да бъде използвана като ефективна алтернатива на аспирина в случаите, когато той се използва като антикоагулант.

 

Мощните противовъзплителни ефекти на вратигата,  превръщат в ефикасен аналгетик за намаляване на болки от различен характер.

 

Вратига на американската компания Nature’s Way съдържа екстракт от вратига, стандартизиран до 0.7% партенолиди.

Моминска вратига е продукт, свободен от ГМО (Non-GMO Project Verified). Точният му състав е гарантиран със сертификат от Tru-ID – компания, удостоверяваща липсата на фалшификати в храните и натуралните продукти.

Моминска вратига 290 mg, 6.4 out of 10 based on 5 ratings

Състав

 


(в 1 капс.)  дн. доза
Моминска вратига

Tanacetum parthenium (надземни части)
200 mg 200 mg
Екстракт Момиска вратига (лист) 

стандартизиран до 0.7 % партенолиди (0.63 mg)

 
 90 mg  90 mg


Други съставки: растителна капсула.

Не съдържа: захар, сол, мая, пшеница, млечни продукти, изкуствени оцветители, аромати и консерванти.

 

Употреба

Допринася за нормалното състояние както на кръвоносните съдове и кръвообръщението, така и на вегетативната нервна система.

Забележка: Не използвайте при бременност, кърмене или алергия към растения от вида Сложноцветни Asteraceae/ Compositae или семейство Маргаритка. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Дозировка и приложение: По 1 капсула дневно.

Моминска вратига 290 mg/60V caps - подобни продукти

Алое вера- гел и сок 1000 мл.

Алое вера- гел и сок 1000 мл.

Билкови продукти

NATURES WAY

37.38 лв.

Алое Вера - скок от цели листа 1000 мл.

Алое Вера - скок от цели листа 1000 мл.

Билкови продукти

NATURES WAY

37.38 лв.

Алое Вера - гел и сок (плодов) 1000 мл.

Алое Вера - гел и сок (плодов) 1000 мл.

Билкови продукти

NATURES WAY

32.23 лв.