Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

PRIMAFORCE - Glutaform - 400 Г

Цена: 51.00 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
PRIMAFORCE

PRIMAFORCE - Glutaform - 400 Г информация

Какво съдържа Primaforce - Glutaform?

L-глутаминът е неесенциална аминокиселина, която се съдържа в най-големи количества в протеините на прах, боба, месото, рибата. Глутаминът е аминокиселината, която се среща в най-голямо количество в плазмата на кръвта - 30-35% и съдържа около 20% водород в структурата си, което го прави основния преносител на водород за мускулните клетки.

Какви са ползите от приема на Glutaform?

L-глутаминът повишава секретирането на хормона на растежа и играе важна роля в белтъчния метаболизъм. Когато се приема редовно, предпазва мускулите от травмиращо разкъсване и разпад, а също така гарантира, че мускулната тъкан ще разполага с достатъчно количество за развитието си. В противен случай е възможен дефицит, тъй като останалите тъкани, нуждаещи се от глутамин, ще използват глутамина в мускулите.

Изследванията сочат, че след интензивно мускулно натоварване нивото на глутамин в тялото спада до 50%, поради което приема му е най–добре да става след тренировка. Тогава аминокиселината спомага за възстановяването на мускулния гликоген (като се превръща лесно в глюкоза, без да се повишава нивото на кръвната захар и на инсулина).

Употреба

Дневна доза от 10 грама за спортисти е достатъчна за оптимизацията на мускулния метаболизъм. Смята се, че оптималната доза глутамин е 0,2 грама на килограм тегло (напр. за 80-килограмов човек - 16 грама).