БРАШНО ОТ СПЕЛТА- ПЪЛНОЗЪРНЕСТО, БИО, 1kg информация
Спелтата (Trimoncium spelta), известна в България още като динкел, е древен сорт пшеница. До средновековието е основна храна в части на Близкия Изток и Европа, като постепенно бива заменена от пшеницата.Днес спелтата е ценна с това, че има високо съдържание на протеини, отглеждасе в чисти плодородни почви без да е необходимо добавяне на изкуствени торове и е по-толерантна към хора чувствителни към глутен. Брашното от спелта има мек и сладък вкус и изделията от него имат нежна, леко трошлива и мека текстура.
Употреба
може да използвате брашното от спелта във всяка рецепта изискваща брашно. Поради по-ниското съдържание на глутен, при комбинация с мая, е добре да се комбинира с брашно от пшеница.