Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Суров десерт

Цена: 1.60 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
ZIDO

Суров десерт информация

Dark /какаово/
Носят се легенди за магичните вкусови качества на какаовите зърна. Два какаови компонента – сурово какао на прах и сурови какао зърна в съчетание със сладостта на сушени плодове подчертават по неповторим начин автентичния вкус.
Какао
Вкусно, ароматно и ободряващо, какаото съдържа едни от най-високите концентрации на антиоксиданти от всички съществуващи храни. В състава му влизат: Витамини – A, B1, B2, B3, В5, C, E, основни минерали, включително магнезии, калций, желязо, цинк, мед, калии и манган. За да се запазят всички полезни вещества в какаото, е препоръчително то да се консумира сурово и без да се подлага на термична обработка. Какаото може да повиши нивото на серотонин в организма, а този хормон е главният "виновник" за еуфоричното ни настроение и положителната нагласа към всичко, което ни заобикаля.

Ванилия
Уханната подправка е била добре позната на древните ацтеки. Те я наричали черно цвете и я използвали за ароматизиране на тонизираща напитка от какао. Плодовете на ванилията се берат зелени и се подлагат на ферментация, така стават тъмнокафяви, а по повърхността им се образуват кристалчета с характерен приятен аромат. Шушулките съдържат полизахариди, смоли, дъбилни вещества и др. Ванилията е много трайна подправка. При правилно съхранение може да се запази повече от 30 години.
Стафиди
Стафидите са били познати още в дълбока древност, а за пръв път се споменават в Стария Завет. В Древeн Рим са били използвани като разменна единица и дори като награда за победителите в спортни турнири. Още в миналото древните гърци описват подхранващите свойствата на стафидите, давали са ги за подсилване на изтощени хора. Изсушените гроздови зърна съдържат витамините С, B1 и B2 и минерали, като калий, калций, фосфор, магнезий, манган, селен, органични киселини и голямо количество антиоксиданти.

Състав

Стафиди 58,8%, овесени ядки без глутен, сурово какао на зърна 17,6%, сурово какао на прах 5,9%, естествен ароматизант: ванилия натурална

Употреба

Продукт за директна консумация.