Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Суров десерт

Цена: 1.60 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
ZIDO

Суров десерт информация

Fig /смокиново/
Свежо съчетание от смокини, кокос, кашу и корен от мака, носещо лекия и сладостен полъх на Тропиците. Един истински завладяващ вкус, който впечатлява с екзотичното звучене на съставките си.
Смокини
Смокинята е богата на много хранителни вещества, които не се губят при изсушаването й, някои дори се увеличават. В изсушените смокини например има минерали като фосфор, калций, калий, желязо и магнезий. Смокините са добър източник на фибри и витамини К и B. Поради високото си съдържание на полифеноли и флавоноиди като рутозид, галова, хлорогенна и сирингова киселини, сушените смокини са едни от най-мощните антиоксиданти. Те са и отличен извор на енергия, заради това, че повечето от калориите им идват от прости, бързо разградими захари. Количеството им не бива да буди безпокойство, тъй като се приемат заедно с фибрите от плода, които забавят освобождаването на захари в кръвта.
Кокос
Кокосовият орех е богат на витамин С, калций, натрий, калий, фосфор, магнезий и селен, както и на наситени мазнини. Основни негови съставки са лауриновата, каприловата и каприновата киселина, които се отличават с добро антимикотично, антибактериално и противовъзпалително действие. Разликата между кокосовото масло и другите масла е в молекулата на мазнините. Всички масла са съставени от молекули, наречени мастни киселини. Една от системите за класифициране се базира на молекулярния размер или дължината на въглеродната верига във всяка мастна киселина. В тази класификация мастните киселини биват с къса верига, със средна верига и с дълга верига. Кокосовото масло се състои най-вече от мастни киселини със средна верига, познати като средноверижни триглицериди. Дължината на мастната киселина е особено важна, тъй като тялото ни метаболизира всяка мастна киселина по различен начин, в зависимост от размера й. Съответно физиологичният ефект на мастните киселини със средна дължина, които се съдържат в кокосовото масло, е чувствително различен от ефекта на мастни киселини с дълга верига. Наситените и ненаситените мазнини (в месото, млякото, яйцата и растенията включително повечето растителни масла) са съставени от дълговерижни мастни киселини. При храносмилането на по-късите средноверижни мастни киселини има нужда от по-малко енергия и ензими. Повечето хора успяват да усвоят кокосовото масло, без черния дроб и жлъчката да се натоварват излишно.

Мака
Наричан още корен от Мака, перуански женшен или природната виагра, растението има много богато съдържание на липиди и редица минерали като калций, фосфор, калий, магнезий, натрий, желязо, мед, йод и селен. Маката е силен адаптоген, което означава, че повишава устойчивостта на организма към химически, физически и биологични източници на стрес, подобрявайки неговата способност за адаптация. Известен като естествен афродизиак, Маката стимулира либидото и има благоприятно влияние върху хипоталамуса и нивата на естроген, тестостерон и прогестерон.

Състав

Смокини 46,4%, стафиди 21,4%, кокосови стърготини 17,9%, слънчогледови семки 7,1%, кашу 7,1%, мака 0,1%

Употреба

Продукт за директна консумация.