Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

MAGNESIUM + VITAMIN B6 120caps FIT & SHAPE

Цена: 29.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
FIT & SHAPE

MAGNESIUM + VITAMIN B6 120caps FIT & SHAPE информация

Характеристики:

 


  • Предпазва от мускулни крампи

  • По-бързо възстановяване

  • По-добро възстановяване на хр. вещества 

  • Засилва белтъчния синтез

 

Знаете ли че Магнезий е четвъртия най-разпространен елемент на Земята след Желязото, Кислорода и Силиция – съставяйки 13% от общата маса. В човешкото тяло ролята му е също толкова важна. Магнезиевите йони са жизнено важни за всички клетки в организма. Благодарение на тях се осъществяват най-важните биологични поли-фосфатни компоненти – АТФ (аденозин три-фосфат), ДНК и РНК.

 

Над 300 ензими се нуждаят от магнезиевите йони, за да функционират. Медицински е доказано, че прекалено високия прием на магнезий води до разхлабителен ефект, а на вкус е преобладаващо кисел. Магнезия играе много важна роля в хранителния режим навсеки човек. Има доста случаи на доказан недостиг на магнезий в дневния хранителен прием, което му отстъвие води до поява на астма, диабет и остеопороза.

Състав

Магнезий (магнезиев цитрат), витамин B6 (пиридоксин), твърда желатинова капсула.

 

Средно в един човек се съдържат около 24гр магнезий 60% в скелетната структура и 40% в клетките. Алкохола е един от факторите за разко намаляване на магнезий в организма. Риска от предозиране е много малък, тъй като се филтрира много ефективно от бъбреците без да ги натоварва. Той се наблюдва единствено при хора със силно затруднено уриниране.

В спорта магнезия е изключително важен елемент. Благодарение на него се усвоява повече Калций, който е ключов елемент за правилното съкращение на скелетните мускули. Също така е вътреклетъчно свързан с елемента Калий. Самостоялно или в комбинация предпазва от получаването на мускулни крампи или схващания, който са изключително неприятни. Комбинацията му с Витамин В6 е класическа. Витамина подобрява белтъчния синтес. Докато магнезия играе ролята на релаксиращ елемент за мускулите след тежка тренировка, В6 подсигурява бързото синтезиране на белтъчини от хранителните елементи, които  посредством кръвопотока да навлезат в мускулите и възстановят по-бързо.

Употреба

Възстановява уморените мускули след тренировка или тежко физическо натоварване. Засилва протеиновия синтез в организма и предпазва от мускулни схващания/крампи. За най-добри резултати приемайте една ампула веднага след тренировка и/или една ампула вечерно време преди сън. В нетренировъчен ден.

Приемайте една до две ампули между храненията. Някои доктори препоръчват продукта да се приема 15-30 мин преди хранене при хора с чувствителен стомах!