Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Vitamin D 2000 IU 90 таблетки

Цена: 14.00 лв.
Kоличество:
REAL PHARM

Vitamin D 2000 IU 90 таблетки информация

Real Pharm Vitamin D 2000 IU е продукт от новата серия Health Series на Real Pharm под формата на таблетки от 450 мг., съдържащи 2000 IU витамин D, както и 100% ПДП (70 мг.) на още един мастноразтворим витамин – витамин К (фитоменадион).

Витамин D е изключително важен за усвояването на калция и поддържането на здравината и правилния растеж на костите. Той е необходим и за нормалната работа на имунната система, повишаване на свободния тестостерон, подобряване на съня, а освен това действа като естествен антидепресант.  Дефицитът му води до сериозни здравни проблеми като разстройства на имунната система, отслабване на костите и ставите, рахит при децата, влошаване на работата на бъбреците, респираторни проблеми и ментални заболявания.

Витамин D e особено важен за децата, както и за хората над 70 години, заради ролята си при формирането на здрави кости и тяхното възстановяване и растеж. Той се приема за прохормон, който под въздействието на ензими се преобразува в хормона калцитриол, необходим за усвояването на калция. Като мастно разтворим витамин, витамин D може да се съхранява за определен период от време в човешкия организъм.

Ако не сте изложени достатъчно дълго на пряка слънчева светлина през деня, както и през студените и мрачни сезони – есен, зима, както и в началото на пролетта, суплементният прием на витамин D е необходим за избягването на неговия недостиг и свързаните с това проблеми за организма. Множество изследвания показват, че дневният прием от 1100 IU витамин D намалява риска от множество видове рак, включително на простата, дебелото черво и гърдата, а освен това облекчава симптомите на депресия.

Минималният препоръчителен дневен прием на витамин D за възрастните е поне  600 IU, като Real Pharm Vitamin D е перфектен избор за тези, които тренират силово или за издръжливост, както и за всички, нуждаещи се от укрепване на здравето, имунната система и общата физическа форма.

Таблетките, съдържащи 2000 IU витамин D, са подходящи както за професионални атлети, така и за хора, водещи активен начин на живот, или такива, нуждаещи се от укрепване на костите, ставите и имунната система., като в допълнение доставят и 100% ПДП на витамин К.  

Витамин К има синергично действие, като е необходим за:

– Поддържането на костната плътност и здравината на костите

– Осигуряването на правилното кръвосъсирване. 

Съдържание на продукта: 90 таблетки (90 дози)

Една доза се равнява на 1 таблетка

Начин на прием: Вземайте 1 таблетка (1 доза) дневно, за предпочитане с храна, съдържаща мазнини, за оптимално усвояване. Не надвишавайте препоръчителния дневен прием от 1 таблетка в рамките на 24 часа!

Забележка: Продуктът е предназначен за здрави лица над 18 години! Да не се употребява от бременни и кърмачки! Използвайте продукта като допълнение към здравословния и балансиран хранителен режим, а не като заместител на такъв! Пазете далеч от деца!

Състав: Холекалциферол (витамин D), фитоменадион (витамин К), целулоза, калциев фосфат, малтодекстрин, силициев диоксид и магнезиеви соли на стеариновата киселина (антислепващи агенти).

Vitamin D 2000 IU 90 таблетки - подобни продукти

Z-3 90 таблетки Real Pharm

Z-3 90 таблетки Real Pharm

Витамини и минерали

REAL PHARM

21.00 лв.

Pharm Magnesium + B6 90 таблетки REAL PHARM

Pharm Magnesium + B6 90 таблетки REAL PHARM

Витамини и минерали

REAL PHARM

12.00 лв.

Max Complete 100 таблетки REAL PHARM

Max Complete 100 таблетки REAL PHARM

Витамини и минерали

REAL PHARM

22.00 19.00 лв.