Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Колацеин 60бр. COLWAY INTERNATIONAL

Цена: 75.90 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
COLWAY INTERNATIONAL

Колацеин 60бр. COLWAY INTERNATIONAL информация

Колацеин (Collaceina) е определен продукт, който се състои от два вида капсули с различно съдържание. В капсулите от първия вид има три субстанции, всяка от които е натурален и необикновено важен фактор за човешката имунна система.

Състав

Лактоферинът
е гликопротеин на вродената имунна система, чиито функции се разпростират и върху регулацията на придобития имунитет и на много други явления, напр. блокирането на бактериите да се хелатират, т.е. - да пленяват йоните на желязото и да отслабят нашата имунна защита. Отделянето от епителните клетки представлява първата линия за защита на имунната система. Протича естествено в организма – защитава неговите ресурси от желязо, противодейства на най-агресивните кислородни радикали и поливалентни и ограничава патогенната флора в храносмилателната система. Лактоферинът е най-голямото „откритие” през последните години в областта на стимулиране на нашия имунитет. Стимулира фагоцитите – за по-бързо узряване, лимфоцитите за разграничаване. Активизира съставките отговорни за вродените реакции, като макрофаги и клетките NK (Natural Killers) – чрез което реагира хуморалния и клетъчен отговор на имунната система. Преди всичко лактоферинът стимулира механизмите на вродения имунитет. Той е присъщ само на най-висшите форми на живот на Земята. Освен в организмите на бозайниците, до сега не е откриван.
Лизозим (наричан още мурамидаза)
много стабилен катионов белтък – е най-бавният от познатите ензими, но действа много мощно. Описан е от Александър Фреминг, който е смятал за свое най-голямо откритие не пеницилина, а именно лизозима – основен фактор на вродения имунитет и всички живи организми. Постоянно се откриват неговите действия, от които най- важното е високата бактерицидност, която придобива при особено високата бактерицидна активност на мурамидазата, в комбинация с лактоферина. Синергичното бактерийно действие на тези два белтъка е установено в майчината кърма и сълзите.
Лизозимът осигурява безопасност за храносмилателната система. Във времената, когато все повече болестотворни щамове стават резистентни на антибиотиците, суплементацията с лизозим има голямо значение за повишаване на имунната защита. 

Коластрата (Colostrum)
е първия дар на майката за своето дете. Течността, предхождаща лактацията, снабдява току-що родения бозайник с имунитет. За коластрата може да се напише много, с което се занимават науката за хранене, лечението и биологията на бозайниците – и всичко това ще бъде истина, тъй като в коластрата влизат повече от 250 натурални и полезни за организма химически съединения.
Сред хормоните са и тези на растежа, окислителните ензими, полиамидите, производните на нуклеиновите киселини и аминокиселините и съединенията като: лактопероксидаза, лактоферин, цитокини. Бактериостатичните субстанции съдържат имуноглобулин, лактопероксидаза, лактеин, лизозим и левкоцити. Съществуват и други антитела, регенериращи съединения и забавящи стареенето, като пептидни растежни фактори: IgF-1, преобразуващ фактор на растежа TgF, и даже способни на активиране на фибробласти FGF. В коластрата има левкоцити, бактерии, протеини потискащи вируси от възпроизвеждане, пантотенова киселина, фолиева киселина, многобройни прекурсорни субстанции необходими за организма и необикновено лесно усвоими витамини и минерални. Това е най-ценната възможна храна. Суплементацията с коластра е възвръщане към извора на живот. 
Другият вид капсули в препарата Collaceina съдържа симбиотичен комплект:
Живи бактериални култури. Девет селектирани щама, които имат задачата да поддържат равновесието на бактериалната микрофлора в нашия хранопровод и пребиотичната храна за тях: фруктоолигозахариди.

Употреба

По една капсула дневно от двата вида. Не превишавайте препоръчителната дневна доза.