Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Био арганово масло, 100мл Wooden Spoon

Цена: 37.95 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
Wooden Spoon

Био арганово масло, 100мл Wooden Spoon информация

INCI: ARGANIA SPINOSA (АРГАН) NUT OIL*; *сертифицирани органични;

100% органични

100% натурални

Състав

Аргановото олио има широк спектър от приложения, благодарение на богатия си състав:

Витамин Е – мощен елемент срещу свободните радикали, които предизвикват разпадане на важни клетъчни компоненти като ДНК и клетъчните мембрани.

Витамин F – съставен от две изключително важни масни киселини (Омега 3 & Омега 6), този витамин помага на кожата срещу проблеми като акне, обриви, екземи и псориазис. А в комбинация с анти-оксиданти, спомага за изграждането на хидролипиден слой върху кожата и косата, предпазвайки ги от външни влияния и изсушаване.

Phenols: Мощен антиоксидант с антисептични и и антибактериални свойства. Фенолите се считат за много добър стимулант на нервите и имунната система. Squalene: присъства естествено в растителните олиа. Важен елемент за синтеза на витамин Д и холестерола.

Sterols: Това е естествен алкохол в състава на някои олиа, включително и Аргановото, което забавя стареенето и защитава срещу UV лъчение.

Употреба

Може да се използва след баня, като се нанесе много малко количество по дължината на косъма. За по-интензивна грижа, може да се използва и като маска - нанася се на суха коса, която се обвива в топла кърпа за 1 час, след което се измива с мек шампоан и обилно количество вода. Така косата става ослепителна и невероятно мека.