Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Био Какаови Зърна, цели, сурови, Dragon Superfoods, 200 g

Цена: 9.89 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
DRAGON SUPERFOODS

Био Какаови Зърна, цели, сурови, Dragon Superfoods, 200 g информация

Какаовите зърна произхождат от Южна и Централна Америка, където намират важна част в местната култура от хиляди години. Зърната на какаото се намират вътре в плода на дърво наречено – Какаова Теоброма, които виреят само на определена височина. Плодовете на какаовите дървета били толкова важни в древността, че древните култири ги използвали като разменна валута , като те били по-ценни от злато! Днес учени провеждат научни изследвания, какви точно са ползите от употребата на какаовите зърна.

  Минерални съставки

Какаовите зърна разполагат с голям брой важни минерали. В суровите какаови зърна има магнезий, мед, желязо, фосфор, калций и калий. Магнезият е нужен за работата на мускулите и особено свързван с правилната функция на сърдечният мускул. Фосфорът и калцият спомагат растежа и поддържането на костите, докато минерала мед е важен при много биомеханични реакции. Калият играе роля също за мускулатурата на сърцето и е важна част от правилната функция на клетките. Какаовите зърна подобряват здравето на кожата ни, косата и растежа на ноктите, което се дължи на съдържанието на сяра.

 

   Анандамид

Това е химическо вещество, което се намира в мозъка, бива освобождавано, когато невроните( мозъчните клетки) предадат информация за постъпили вещества наречени ендоканабиноиди и действат на същия принцип както и канабисът. Това означава, че какаото действа по съвсем безопасен начин точно както канабисът. Това ни кара да се чувстваме по-заредени с енергия, с по-съсредоточен и бистър ум, и много по-щастливи.

   Фенилетиламин

Друго вещество, което по същият път като бъдат задействани нервните предавателни клетки ( синапси – неврони ), се освобождава това вещество, което само по себе си предствалява моноамин. То е отговорно за нашето настроение. По биохимичен път се покачва кръвното налягане и кръвната захар и ни води към чувство на удоволствие. Бива наричано още и „наркотикът на любовта”.

 

Хранителна стойност на 100g
Енергия     408 Kcal
Мазнини     24.5 g
от които наситени     14.4 g
Въглехидрати     10.8 g
от които захари     8.7 g
Протеини     19.8 g
Фибри     32.7 g

Състав

200 гр цели сурови какаови зърна от Еквадор

Начин на употреба:

5-20 зърна на ден, директно или смесени с ядки, плодове, сок.

Какаовите зърна притежават силна хранителна стойност , което ги прави подходящи за консумация между храненетата, защото създават усещане за ситост.

Препоръчително е да се консумират в първата част на деня заради възбуждащото/енергезиращо действие!