Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Био Инка Бери, Dragon Superfoods, 150 g

Цена: 8.49 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
DRAGON SUPERFOODS

Био Инка Бери, Dragon Superfoods, 150 g информация

Инка бери е плод  ценен от дълбока древност, спадащ към суперхраните и отличаващ се с уникалния си вкус с високо съдержание на фосфор, витамин А, витамин С, витамин В12, протеини и също така биофлаваноиди. Тези малки златни плодчета са често предпочитани от вегани, вегетарианци и хора заинтересовани на богати на хранителни вещества храни.

Инка бери расте ниско на височина , а жълтите на цвят плодове са заобиколени от тънки листа. Плодът в началото на растежа е зелен като постепенно във времето преминава към характерния си златист  цвят. Тези интересни плодове виреещи в тропическите региони на Южна Америка са най-често срещани по високите части на планините.

Инка берито са малки и сладки плодове, лесно приемани от организма, най-често срещани в сушен вариант като много подходящо е приемането им с други плодове или ядки. Те също биват използвани при направата на много сладкиши като мъфини, бисквити, курабийки, торти и много други. Именно комбинацията им с различни по вид подсладител ги прави уникално кулинарно произведение и в същото време богато средство в здравословното ви хранене. Особено вкусно е комбинацията на берито с разтопен шоколад и оставено да изстине!

Инка бери е един от най-богатите на фибри плодове :

  • инка бери също има повече фибри от сините сливи, сините боровинки, фурмите,стафидите и кайсиите.

Инка бери поддържа клетъчният метаболизъм, чрез високото съдържание на В12. Това прави и плодът натурален източник на енергия. Много от хората консумирали инка бери редовно, споделят че се чувстват страхотно и изпълнени с енергия, а и че са с по-добра ментална функция. Те са също и чудесен източник на антиоксиданти, чрез които се намалява и възпалението при различни заболявания.

        Ако никога до сега не сте имали възможността да опитате този необикновен плод - трябва да го направите! Инка бери е една от най- вкусните суперхрани, които ще намерите.

 100 грама съдържат средно:
Енергия     1220 Kj
Протеини     7.3 g
Мазнини     3.4 g
Въглехидрати     49 g
Фибри     19.1 g
Калий     1500 mg
Фосфор     220 mg
Калций     24 mg

Състав

150 гр. Сушени плодове от физалис от биологично земеделие.

Универсалният лечебен плод!

Инка бери (физалис) е известен със своите антибактериални, антивирусни и имуностимулиращи свойства. Племенните народи в Южна Амеика все още го използват за лечение. Активните вещества на инка бери са мощни флаваноиди и алкалоиди. Плодът е богат на витамин С, което придава кисела нотка на уникалната вкусова смес на инка бери.