Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Био сок от асаи

Цена: 20.15 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
Medicura

Био сок от асаи информация

Съществува древен разказ за дървото асаи и главатарят на едно племе, който бил принуден да вземе решение. Хората от племето гладували, а нямало достатъчно храна наоколо. Кралят заповядал да не се раждат повече бебета докато липсата на храна не премине. Нарушението на нареждането щяло да доведе до смъртта на бебето. Но  дъщерята на главнокомандващия очаквала бебе. Тогава кралят наредил, че бебето трябва да умре. То било убито, а дъщерята на главатаря обезумяла.  Един ден докато се разхождала в гората, дъщерята дочула детски плач. Проследила звука и достигнала до дърво обсипано с тъмно лилави плодове. Тя знаела, че дървото има достатъчно плодове да спаси народа и тогава се разстроила, че не е намерила дървото по-рано, за да спаси детето си. Тя умряла на крачка от дървото. Плодовете от дървото спасили селото и хората станали по-силни от всякога. Дървото било кръстено Асаи, в чест на дъщерята на главнокомандващия.

Това е простичка, стара, бразилска приказка, която показва важността на плодовете от Асаи за древните хора.

Плодовете от асаи се използват за храна от хиляди години и се смята, че повишават силата, жизнеността и общото здраве. Този тъмно лилав плод расте на местно южноамериканско палмово дърво. Плодовете от Акай бери понякога са на височина 12-14 метра и се берат на ръка. Плодът е ценен навсякъде по света. Това се дължи на факта, че е ценна суперхрана богата на хранителни вещества и антиоксиданти. Тестове доказват, че има по-високи антиоксидантни нива от червеното вино, поради по-голямото съдържание на антиоксиданта антоцианин.

·         Смята се , че антиционинът, съдържащ се в асаи намалява възможността за поява на диабетна полиневропатия

·         Голямата концентрация на линоленова киселина в асаи берито е показно за намаляване на лошия холестерол и повишаване на добрия

·        

Изследвания показват, че диета богата на антиоксиданти и бедна на наситени мазнини е най-добрата диета за здравето на човек. Плодовете от асаи са чудесен начин за приемане на антиоксидантите, от които се нуждаем за здравословна и балансирана диета. Този суперплод се цени от векове поради подпомагащи здравето си предимства. Тези, които редовно консумират асаи съобщяват за увеличаване на имунитета, енергията и се чувстват в добро общо здраве. Счита се, че може да се използва в помощ при борбата с остаряването, поради високите антиоксидантни нива. Омега мастните киселини в асаи берито могат да доведат до по-здраво сърце и храносмилателна система.  В допълнение тези плодове съдържат много витамини и минерали, които помагат за поддържането на общото здраве и тонус. Високото им антиоксидантно действие показва и изключителни резултати в лечението на рака. Учени от университет във Флорида откриха, че ектракт от асаи причинило самоунищожаването на клетки с левкимия (повече от 80%). Много хора харесват вкуса на асаи берито, някои го сравняват с вкуса на шоколад. Плодчетата имат богата и кремообразна структура и се предлагат главно на прах, напитки и добавки. Може да се добави в йогурт, овесени ядки, смутита, шейкове и др.

Състав

Био сок от асаи, 330 мл. Състав: 100% чист сок от асаи от контролирано био земеделие. Препоръчителен прием: 30 мл., дневно. Може да се приема чист или смесен с други сокове. Съхранение: след отваряне да се съхранява в хладилник и да се консумира в кратък срок.

Асаи бери е истинско съкровище сред хилядите други плодове на Земята. Представлява малко лилаво плодче, подобно на боровинка, което расте в дъждовните гори на Амазония. Асаи е високо ценен от местно население като суперхрана, която подпомага метаболизма, има общоукрепващо действие и е изключително мощен антиоксидант над 20 пъти по-силен от боровинките - абсорбира свободните радикали в организма в по-голяма степен от всяка друга храна, което го прави мощно средство в процеса срещу стареенето и в борбата с рака, прочиства организма от токсични вещества, помага при предотвратяване на остеопорозата, тъй като е богат на калций и Омега 3,6&9.

Асаи се препоръчва и при отслабване и захранване, тъй като само 1 гр от него доставя хранителните вещества и  влакнини, еквивалентни на 80 гр плодове и зеленчуци!