Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Макадамия 100 гр.

Цена: 16.45 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
Dennree

Макадамия 100 гр. информация

Макадамията е вечнозелено дърво, достигащо височина  2 - 12м. Цъфти в бяло, розово или лилаво. Плодът е в твърда, сферична черупка с връхчета, в която се намират една или две ядки. Разпространена е в Австралия, Индонезия и Северна Каролина.
В сравнение с други ядки, като бадеми и кашу, макадамията е с високо съдържание на мазнини и по- ниско на протеини. Тези ядки са познати с най-виското си съдържание на мононенаситени мазнини от всеки друг вид. Съдържат проблизително 22% Омега-7 киселини, 9% протеин, 9% въглехидрати, 2% фибри, както и калций, фосфор, калий, натрий, селен, желязо, рибофлавин и ниацин. Към съдържанието се включват витамините: Е, А1, В1, В2, В5, В6.
Макадамията не съдържа холестерол, изследвания дори показват, че редовното консумиране в малки количества макадамия води до намаляване на холестерола в кръвта. Други изследвания показват, че консумацията на макадамия 5 пъти седмично по 50 гр. може да намали риска от коронарни заболявания до 53%. Ядките са известни и с антиоксидантното си действие, както и с възможността за намаляване на кръвното налягане при хора с високо такова.

Състав

Макадамия 100 гр.