Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Ръж 500г.

Цена: 2.19 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
Био Класа

Ръж 500г. информация

Ръжта е житна култура, свързана с ечемика, ориза и пшеницата. За разлика от пшеницата (която дава основата на хляба и повечето тестени изделия), ръжта съдържа по-малко глутен и повече фибри. Ръжта е високоприспособима трева, която вирее добре и в бедни почви и издържа неблагоприятни климатични условия. Тя расте толкова бързо, че остава незасегната от плевелите и няма нужда от никакви хербициди.

Ръжта е добър източник на полезни минерали като манган, селен, фосфор и магнезий и е много богата на фибри - нецелулозни полизахариди, които са хигроскопични и бързо дават чувство за пълнота в стомаха. Поради тази причина, хлябът приготвен с ръжено брашно засища повече от белия (рафинираното бяло брашно не съдържа фибри). Заради по-ниското съдържание на глутен, той не се надува толкова и става по-плътен.

Състав

500гр. био ръж

Употреба

Изплакнете под течаща вода и сварете с леко подсолена вода в съотношение 1:1½. За час – час и половина ръжта трябва да се е сварила. Ако искате зрънцата да станат по-меки, може предварително да ги накиснете за една нощ и след това да варите повече време (2-3 часа).