Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Ечемик 500г.

Цена: 4.40 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
Green

Ечемик 500г. информация

Аминокиселината лизин, която влиза в състава на ечемика, има добре изразено противомикробно и противовирусно действие, особено по отношение на микробите, виновници за херпес и простудни вируси. Освен това лизинът взема дейно участие в образуването на колаген, който придава гладък и еластичен вид на кожата. Витамините от В-групата пък отговарят за правилната работа на нервната система, както и за хубавата коса и кожа.

Съдържанието на фосфор в ечемика е два пъти повече от другите зърнени култури, а както е известно той се счита за „микроелемента на спортистите“, защото обуславя силата и скоростта на съкращенията в мускулите. Ечемичената каша съдържа фибри, които пречистват организма от шлаките, освен това в нея има вещества, които пречат за отлагането на тлъстини по талията. Точно затова диетолозите препоръчват ечемичената каша на всеки един, който иска да се отърве от излишни килограми.

Състав

Ечемикът е богат на ценните витамин В1, В2, В3, В6 и В9. От минералите най-добре са представени магнезий, фосфор, желязо и цинк. Ечемикът е богат на аминокиселини, най-вече лизин. 100 г ечемик съдържат 354 ккал, 9.45% вода, 17.3 г фибри, 0.8 г захари, 2.3 г мазнини, 12.5 г белтъчини, 73.5 г въглехидрати и 0 мг холестерол.

Употреба

Вари се в мляко или вода за 20 минути (или до омекване).