БИО Булгур 500г информация
Булгур е пълнозърнеста пшеница, която е измита, бланширана на пара, след това изсушена и натрошена на малки части. Обработен по този начин, булгурът съхранява хранителните стойности на пшеницата без да се губят важни хранителни вещества. Отличава се с богат минерален (калций, магнезий, желязо, фосфор и др.) и витаминен (A, D, E, K, B1, B2, B3, B6, B9, B12) състав. Арабската салата Табуле е сред най-популярните ястия с булгур.
Състав
Булгурът се състои от 76% въглехидрати, фибри (18%), правещи го подходящ продукт (до 50 г булгур дневно за диетичен режим), който спокойно може да измести хляба от менюто ви.
Употреба
Булгурът се сварява в подсолена вода.