Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Канела, мляна, био, 1 кг.

За да получите информация за цена, наличност и доставка, моля обадете се на 0887 558 884 или пишете на sales@houseofsport.bg и ние ще се свържем с Вас.

Канела, мляна, био, 1 кг. информация

Канелата е отличен източник на манган и един много добър източник на диетични фибри, калций и желязо. Две чаени лъжички канела съдържат 11, 84 калории и 0, 16 гр. мазнини.

Канелата не е алергенна храна и не е известно да съдържа измерими количества гойтрогени, оксилати и пурини. Въпреки че нивото на естествено срещащите се кумарини в Цейлонската канела е много по-малко от количеството, което може да е рисково за здравето, нивото на естествено срещащите се кумарини във вида касия е по-високо и може да представлява риск за някои хора при консумация в значителни количества на регулярна основа.

 

Уникалните лечебни свойства на канелата идват от три основни типа етерични масла, съдържащи се в нейната кора. Тези масла съдържат активни съставки, наречени синемалдехид, синемилацетат, синемил и алкохол, както и широк спектър от други летливи вещества. Най-общо ползите на канелата за здравето са:

 

- Антисъсирващо действие. Синемалдехидът е добре изследван за неговото въздействие върху кръвните тромбоцити. Той помага да се предотврати нежеланото съсирване на кръвни тромбоцити.

Възможността на канелата за намаляване изпускането на арахидонова киселина от клетъчните мембрани я слага в категорията на антивъзпалителните храни.

- Антимикробно действие. Канелата има способност да помага спирането на развитието както на бактерии, така и на гъби, включително и често проблемните дрожди Кандида.

- Контрол на кръвната захар. Подправянето на високо карбохидратна храна с канела може да помогне за намаляване на кръвната захар. Канелата забавя скоростта, с която се изпразва стомаха след хранене, което води до по-малко покачване на кръвната захар след хранене.

- Канеленият мирис повишава мозъчната дейност;

- Съдържанието на калций и фибри в канелата подобрява здравето на дебелото черво и осигурява защита от сърдечни заболявания;

- Канелата е традиционно средство за сгряване.

 

В допълнение към активните съставки в етеричните масла и хранителните съставки, канелата също е известна в медицината и особено в китайската медицина с нейните качества на затопляне и сгряване. Поради тази причина, канелата се използва като помощно средство при настинка или грип и помага много за сгряване, особено при смесване с чай.

Състав

биологична мляна канела*

 

Сертифициран продукт на биологично земеделие.