Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Ленено семе, 1 кг.

За да получите информация за цена, наличност и доставка, моля обадете се на 0887 558 884 или пишете на sales@houseofsport.bg и ние ще се свържем с Вас.

Ленено семе, 1 кг. информация

Лененото семе е прекрасен източник на диетични фибри, омега-3 мастни киселини и лигнани. Всеки един от тези елементи допринася за здравословните ползи от консумацията на ленено семе. Трябва да отбележим обаче, че за разлика от лененото семе, лененото масло не съдържа никакви фибри и много малко лигнани.

 

Лененото семе съдържа около 20% белтъчини, 30% въглехидрати и над 40% мазнини. Богато е на витамини от група B и минерали.

По-голямата част от въглехидратната съставка на лененото семе представлява хранителни фибри (включително лигнани), които са отговорни за разхлабващото му действие.

Лененото семе се отличава с богатото си съдържание на омега-3 и омега-6 мастни киселини, които го правят търсена добавка за спортисти и хора, целящи здравословно хранене.

Състав

Ленено семе, кг.

Употреба

За да подобрите редовността на вашия стомах взимайте 1 супена лъжица (15мл) смляно ленено семе един или два пъти дневно заедно с пълна чаша вода. Когато лененото семе се приема по повод на други здравословни проблеми, количества от 30-35 грама на ден са препоръчителни.

Въпреки че лененото масло не е подходящо за готвене, за разлика от рибеното масло, то може да се използва за овкусяване на салатата. Някои лекари дори препоръчват да консумираме 1 супена лъжица дневно с салатата, за да си осигурим необходимия прием есенциални мастни киселини.