Бял оцет балсамико, био, 500мл. информация
Гроздовият сок и оцетът узряват и се съчетават, отлежавайки в кестенови, дъбови, черешови и черничеви бъчви, които поставени в топли помещения, с времето му придават наситен природен аромат.
Сокът се възвира и се сгъстява 24 часа на пряк огън, а виненият оцет се добавя, за да започне оцетната ферментация. Съставките се поставят в малки бъчви от различен материал (кестен, дъб, черница, череша), за да узреят. След 12 години той вече може да се постави на трапезата, но само 20-годишният добива славата на традиционния оцет.
Състав
био бял балсамов оцет от Модена, 5.4% киселина.
Производител: Mengazzoli.
Срок на доставка: 3 месец (а)
Употреба
Може да се използва за овкусяване на салати и всички видове зеленчуци, с Пармиджано Реджано или с пържени храни. Препоръчва се за печени меса или варени, а отлежалият оцет може и да е прекрасна изненада върху сметановия сладолед или ягодите. За кисело-сладки сосове оцетът е фундаментална подправка, към която се добавят в малки количества захар или мед. Друга екзотична смес според италианците е истински балсам за скара и печена риба. Прави се от оцет, бяло вино, лук, чесън и ароматни треви като розмарин, салвия, дафинов лист.