Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Бял оцет балсамико, био, 500мл.

Цена: 9.99 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
Green

Бял оцет балсамико, био, 500мл. информация

 Гроздовият сок и оцетът узряват и се съчетават, отлежавайки в кестенови, дъбови, черешови и черничеви бъчви, които поставени в топли помещения, с времето му придават наситен природен аромат.

Сокът се възвира и се сгъстява 24 часа на пряк огън, а виненият оцет се добавя, за да започне оцетната ферментация. Съставките се поставят в малки бъчви от различен материал (кестен, дъб, черница, череша), за да узреят. След 12 години той вече може да се постави на трапезата, но само 20-годишният добива славата на традиционния оцет.

Състав

 био бял балсамов оцет от Модена, 5.4% киселина.

 

Производител: Mengazzoli.


Срок на доставка: 3 месец (а)

Употреба

Може да се използва за овкусяване на салати и всички видове зеленчуци, с Пармиджано Реджано или с пържени храни. Препоръчва се за печени меса или варени, а отлежалият оцет може и да е прекрасна изненада върху сметановия сладолед или ягодите. За кисело-сладки сосове оцетът е фундаментална подправка, към която се добавят в малки количества захар или мед. Друга екзотична смес според италианците е истински балсам за скара и печена риба. Прави се от оцет, бяло вино, лук, чесън и ароматни треви като розмарин, салвия, дафинов лист.