Ябълков оцет, био, 750 мл. информация
Ябълковият оцет е вид оцет направен чрез ферментация на ябълково вино. По време на този процес, захарта в ябълките се разгражда от бактерии и дрожди в алкохол, а после в оцет. Ябълковият оцет съдържа оцетна киселина (както и другите видове оцет) и млечна, лимонена и ябълчна киселина.
Ябълковият оцет може да унищожи вредните бактерии в храносмилателния тракт и се препоръчва като тонизиращо за храносмилането и да се консумира по време на хранене.
Една-две лъжици ябълков оцет на ден повишават нивата на добрия холестерол.
Ябълковият оцет е изпитано домашно средство при артрит и подагра. Той намалява също кръвната захар и потиска апетита. Благотворното действие на ябълковия оцет се обяснява с това, че той ускорява разграждането на мазнините.
Хранителната добавка ябълков оцет съдържа магнезии, силикон и калций, които са тясно свързани с поддържането на костната маса.
Ябълков оцет още се съдържат витамин С, Витамин Е, В2, В6, Витамин Р, Бета каротин.
Тези допълни минерали и витамини помагат на тялото да повиши метаболизма, да намали вредния холестерол, да намали задържането на вода в тялото и регулирането на кръвното налягане. Освен това е доказано, че увеличава концентрацията и паметта, кръвообръщението, регулирането на телесната температура и дава допълнителна енергия.
Състав
Био ябълков оцет*
* сертифициран продукт от биологично земеделие.
Киселинност: 5%