Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Ябълков оцет, био, 750 мл.

Цена: 6.49 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
Voelkel

Ябълков оцет, био, 750 мл. информация

Ябълковият оцет е вид оцет направен чрез ферментация на ябълково вино. По време на този процес, захарта в ябълките се разгражда от бактерии и дрожди в алкохол, а после в оцет. Ябълковият оцет съдържа оцетна киселина (както и другите видове оцет) и млечна, лимонена и ябълчна киселина.

Ябълковият оцет може да унищожи вредните бактерии в храносмилателния тракт и се препоръчва като тонизиращо за храносмилането и да се консумира по време на хранене.

Една-две лъжици ябълков оцет на ден повишават нивата на добрия холестерол.

Ябълковият оцет е изпитано домашно средство при артрит и подагра. Той намалява също кръвната захар и потиска апетита. Благотворното действие на ябълковия оцет се обяснява с това, че той ускорява разграждането на мазнините.

Хранителната добавка ябълков оцет съдържа магнезии, силикон и калций, които са тясно свързани с поддържането на костната маса.

Ябълков оцет още се съдържат витамин С, Витамин Е, В2, В6, Витамин Р, Бета каротин.

Тези допълни минерали и витамини помагат на тялото да повиши метаболизма, да намали вредния холестерол, да намали задържането на вода в тялото и регулирането на кръвното налягане. Освен това е доказано, че увеличава концентрацията и паметта, кръвообръщението, регулирането на телесната температура и дава допълнителна енергия.

Състав

Био ябълков оцет*

* сертифициран продукт от биологично земеделие.

 

Киселинност: 5%