Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884 / 042 600 790

  •  

Бамбукова подложка за завиване на суши

Цена: 4.25 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884 / 042 600 790

Бамбукова подложка за завиване на суши информация

Необходими продукти за 4 порции суши:

4 бр. листа от водорасли нори 250 г ориз са суши или ориз с къси зърна 3 с.л. оризов оцет 1 с.л. мирин или сухо шери 2 с.л. захар 1 ч.л. сол 100 г пушена сьомга, нарязана на ленти 1/2 средна краставица, нарязана на дълги ленти 1/2 червена чушка, нарязана на дълги лентиавокадо, нарязано на ленти, по желание 1 с.л. уасаби или сос от хрян

За соса:

50 мл соев сос 2 с.л. вода 1 ч.л. захар 1 ч.л. оризов оцет

Състав

Бамбукова подложка за суши

Употреба

  • Оризът се измива в цедка под течаща студена вода, докато водата, която изтича от него стане прозрачна. Оставя се да се отцежда 1 час. След това се изсипва в тенджера с 1 1/2 ч.ч. студена вода и се слага да заври. Ври 5-10 мин, докато по повърхността му се появят малки тунелчета. Огънят се намалява, покрива се с капак и се вари още 10-12 мин, докато омекне. Маха се от котлона, отхлупва се, покрива се с памучна кърпа и се оставя така 15 мин. През това време се приготвя заливката, която ще го овкуси.

  • Смесват се миринът, оцетът, захарта и солта и сместа се бърка, докато се разтопят белите кристали. Оризът се изсипва в неметален разлат съд или тава, поръсва се със соса и с помощта на шпакла се разбърква, за да се отделят зрънцата ориз и да се овкуси добре навсякъде. След като се охлади до стайна температура, се покрива с памучна кърпа, докато стане време да се използва.

  • Върху бамбукова рогозка се поставят листата нори с лъскавата страна надолу. С мокри ръце се разпределя оризът върху листото, като се оставя по 1 см борд от всички страни. На 3 см от близкия край се прави каналче и в него се слага пастата от хрян, нарязаните разноцветни ленти от рибата или скаридите, краставицата, авокадото и пиперките. С помощта на рогозката се прави стегнато руло. Рулата се разрязват на 8 части. Ако няма да се сервират веднага, рулата се опаковат във фолио за свежо съхранение и могат да се съхранят за 3-4 часа в хладилника. Оризът е достатъчен за 4 рула.

  • Сосът се приготвя, като се смесват водата, захарта, оцетът и соевият сос. Слагат се да заврат, докато се разтопи захарта. Сушито се поднася с купичка от соса.