Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

SCITEC NUTRITION ZMB6 / 60 капсули

Цена: 26.54 лв.
Kоличество:
SCITEC

SCITEC NUTRITION ZMB6 / 60 капсули информация

ZMA е продукт за повишаване нивото на тестостерон, състоящ се от три различни съставки. ZMA означава: Цинк (като Л- монометионин и аспартат), магнезий (като аспартат), и Витамин В6 (като пиридоксин HCL). ZMA е полезен за всички атлети, тъй като помага да се предпази от изчерпване на тези три важни минерали, както и витамини, което често се случва след интензивни или продължителни физически натоварвания.

Цинкът е микроминерал, който участва в действието на няколко хормони, включително инсулин, хормон на растежа, тестостерон и естроген. Освен това той подпомага възстановяването, зарастването на рани и дори смекчава симптомите на настинка. Той е включен в повече от 200 ензимни реакции. Изследванията показват, че хората, който се натоварват физически, имат по-голяма нужда от цинк, тъй като те са по-склонни към дефицит на цинк. ZMA обикновено съдържа 30 мг. Цинк.

Проучване направено през 1996 , озаглавено "Статус на цинк и различни нива на серумния тестостерон при здрави възрастни хора" показа, че приемането на 30 мг. допълнителен цинк дневно от здрави мъже изпитващи умерен дефицит на цинк са удвоили нивата на тестостерон в 6-месечен срок. Така че можете да видите как дефицитът на цинк може да окаже значително влияние върху нивата на тестостерон.

Малкото цинк в организма забавя възстановяването на мускулните влакна повредени по време на тренировките, което проваля тренировката. Цинковият дефицит е и причина за загуба на апетит, временно безплодие, отслабена имунна система и трудно заздравяващи рани.

Магнезият е макроминерал, който участва в над 300 ензимни реакции в тялото, включително гликолиза, цикъла на Кребс, образуване на креатин фосфат, синтез на нуклеинова киселина, активиране на аминокиселини и най-важното за спортисти - синтез на протеин. При дефицит на магнезий може да се наруши новото на тестостерона и растежа на мускулите. ZMA обикновено ще съдържа 450 мг. на магнезий.

Употреба

По 1 доза 30мин преди сън.

SCITEC NUTRITION ZMB6 / 60 капсули - подобни продукти

SCITEC NUTRITION Liquid Magnesium 1000 мл

SCITEC NUTRITION Liquid Magnesium 1000 мл

Витамини и минерали

SCITEC

25.06 лв.