Брашно от овес информация
Брашното от овес e чудесен заместител на обикновеното брашно за направата на тесто. Съдържа белтъци, които се усвояват по-добре от оргазнима. Oвесеното брашно съдържа специфичен вид влакна, известни като бетаглюкани.
Хранителна стойност за 100 гр:
Енергийна стойност - 1690kJ/404kcal
Мазнини - 9.1 г,
от които наситени - 1.6 г;
Въглехидрати - 70 г,
от които захари - 0.8 г;
Белтъчини - 14.7 г;
Сол - 0 г
500 гр.
Състав
брашно от овес
Употреба
Неговата фина гладка текстура е идеална като сгъстяващ агент, или когато се смесва с пшенично брашно за направата на бисквити, хлебни продукти, торти и други сладкиши. Овесеното брашно може да бъде използвано и за производството на зърнени храни и леки закуски.