Бяло брашно от лимец информация
За да получим бяло брашно с пухкава структура, използваме еднозърнест лимец, който сами отглеждаме на нашата нива в Дунавската равнина. Смиламе на каменна мелница пълнозърнесто брашно и от него отсяваме с най-финото сито всички трици, а резултатът е бяло брашно с характерен леко жълтеникав цвят.
Нашата каменна мелница смила лимеца бавно, без да го загрява, запазвайки в максимална степен всички полезни съставки. При смилането на зърното на каменна мелница, то влиза в контакт само с естествените материали – камъните, които са изградени от същите елементи, от които е и почвата. При този процес зърното прави още веднъж контакт с веществата и минералите, от които се е хранило, за да порасне.
С натуралното брашно на Екосем получавате винаги перфектни резултати.
Състав
Натуралното брашно от лимец.
Употреба
Подходящо и за всяка пълнозърнеста наслада - от селски хляб и малки питки, до здравословни палачинки, вкусни мъфини и курабийки.