Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Ечемичени ядки Серия Дълголетие

Цена: 1.05 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
Серия Дълголетие

Ечемичени ядки Серия Дълголетие информация

Богат на витамините В1, В2, B3, В6 и В9; съдържа минералите фосфор, магнезий, цинк и желязо.
Той нормализира нивото на холестерол в кръвта и помага за изработването на инсулин

 

По съдържание на хранителни вещества и усвояването им от организма този зърнен продукт е близък до пшеницата, но в много случаи по-полезен. Ечемикът съдържа много повече полиненаситени киселини и съединителна тъкан, които не предизвикват алергии.

 

Неразтворимата целулоза  съдържаща се в ечемичния булгур, е особено полезна при лечение и профилактика на запек, диария и хемороиди. Тя създава благоприятни условия за растежа на здравословната микрофлора в дебелото черво. Освен това пома­га да се нормализира нивото на холестерол в кръвта и изхвърля жлъчните киселини от организма.

 

Ечемичната съединителна тъкан влияе на нивото на глюкоза в кръвта, помага за нормализиране колебанията нивото на захар в кръвта при болните от диабет. Ечемичният булгур е добър източник на магнезий, затова стимулира образуването на вещества, които участват в усвояването на глюкозата и помагат за изработването на инсулин от организма.

Състав

100% ечемичени ядки.

Употреба

Най-популярният начин за приготвяне на ечемичените ядки е чрез варене.

Варени в мляко/вода за 20 минути (или до омекване), те могат да се консумират:

като мюсли със сушени плодове и ядки;

на каша със зеленчуци и сирена.

Варенето на ечемични ядки отнема два до три пъти повече време и изисква няколко часа предварително накисване.

Изкиснати, печени и после варени за 45 минути на бавен огън, ечемичено брашно и ядки могат да се вложат печива:

в тесто за ечемичено-пшеничени хлебни изделия;

в тесто за диетични курабии и кексове.