Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Овесени ядки "Серия „Дълголетие“ 250гр

Цена: 1.05 лв.
Kоличество:
Серия Дълголетие

Овесени ядки "Серия „Дълголетие“ 250гр информация

Редуцира холестерола  
Овесените ядки включват много фибри, а една от разновидностите, бета глукан, има свойството да редуцира лошия холестерол в кръвта. По този начин фибрите намаляват опасността от сърдечни болести, грижат се за стомаха, прочистват червата. Дневната доза фибри е три грама, като тази доза може да се открие в купа овесени ядки. Счита се, че консумацията на такова количество фибри може да редуцира холестерола с до 24% и да намали риска от сърдечни болести наполовина.

Укрепва имунитета 
Освен да предпазва сърцето, бета глутен фибрите подсилват имунитета и спомагат в борбата срещу възпаленията. Те действат като помагат на имунните клетки, които са част от първата защита на организма срещу бактерии. Клетките успяват да локализират и унищожат бързо вражеските бактерии, за да не се развие инфекцията. От овесените ядки има и други ползи за имунитета, тъй като те съдържат много антиоксиданти.

Защита за сърцето
Овесената каша намалява нивата на лошия холестерол, но и покачва добрия холестерол. Кашата включва антиоксидантни съставки, авенантрамиди, които пречат на свободните радикали да атакуват добрия холестерол. Това е характеристика, която предпазва сърцето и редуцира опасността от сърдечносъдови болести.

Предпазва от рак на гърдата
Според учените и проведени изследвания по темата се оказва, че констипацията може да увеличи опасността от тумор на гърдата. Смята се, че запекът повишава токсините в кръвта, тъй като хранителните частици ферментират в червата, ако се застоят твърде дълго и не се изхвърлят навън. Счита се, че диета с фибри редуцира опасността от рак на гърдата с 40 процента. Ползата от фибри от овесени ядки е по-висока, отколкото тази от фибри на плодове.

Грижа за кръвната захар срещу диабет
Съдържанието на фибри в овесената каша има полза за нивото на кръвната захар. Фибрите се грижат да стабилизират нивото на веществата, за да се ограничат "кризите" в късната сутрин и късния следобед, когато кръвната захар рязко пада и огладняваме зверски. Повишената кръвна захар може да повиши риска от диабетна болест, така че фибрите редуцират тази опасност. Магнезият в овесената каша спомага за усвояване на глюкозата в организма и за секрецията на инсулин. Счита се, че диета с магнезий редуцира опасността от диабет с 19 процента, а тези проценти се повишават, ако в диетата се включат фибри и витамини. Можете да консумирате овесените ядки с малко мляко, което е полезно срещу болестта.

Малко глутен
Овесената каша включва глутен, но в малки количества. Тя е лесно усвоима от възрастни и деца, които имат алергия спрямо глутеновата съставка. Непоносимостта на тялото спрямо съставката е автоимунно заболяване, целиакия или цьолиакия – болест на тънкото черво.

Състав

100% овесени ядки.

Употреба

Консумират се директно или заляти с прясно или кисело мляко, плодов сок и други. Приятно за консумация с 1-2 с.л. пчелен мед.

Овесени ядки "Серия „Дълголетие“ 250гр - подобни продукти

Ечемичени ядки Серия Дълголетие

Ечемичени ядки Серия Дълголетие

Ядки

Серия Дълголетие

1.05 лв.

Ечемичени ядки Серия Дълголетие 500гр

Ечемичени ядки Серия Дълголетие 500гр

Ядки

Серия Дълголетие

1.90 лв.

Пшеничени ядки

Пшеничени ядки

Ядки

Серия Дълголетие

1.00 лв.