Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Овесени ядки "Серия „Дълголетие“ 250гр

Цена: 1.05 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
Серия Дълголетие

Овесени ядки "Серия „Дълголетие“ 250гр информация

Редуцира холестерола  
Овесените ядки включват много фибри, а една от разновидностите, бета глукан, има свойството да редуцира лошия холестерол в кръвта. По този начин фибрите намаляват опасността от сърдечни болести, грижат се за стомаха, прочистват червата. Дневната доза фибри е три грама, като тази доза може да се открие в купа овесени ядки. Счита се, че консумацията на такова количество фибри може да редуцира холестерола с до 24% и да намали риска от сърдечни болести наполовина.

Укрепва имунитета 
Освен да предпазва сърцето, бета глутен фибрите подсилват имунитета и спомагат в борбата срещу възпаленията. Те действат като помагат на имунните клетки, които са част от първата защита на организма срещу бактерии. Клетките успяват да локализират и унищожат бързо вражеските бактерии, за да не се развие инфекцията. От овесените ядки има и други ползи за имунитета, тъй като те съдържат много антиоксиданти.

Защита за сърцето
Овесената каша намалява нивата на лошия холестерол, но и покачва добрия холестерол. Кашата включва антиоксидантни съставки, авенантрамиди, които пречат на свободните радикали да атакуват добрия холестерол. Това е характеристика, която предпазва сърцето и редуцира опасността от сърдечносъдови болести.

Предпазва от рак на гърдата
Според учените и проведени изследвания по темата се оказва, че констипацията може да увеличи опасността от тумор на гърдата. Смята се, че запекът повишава токсините в кръвта, тъй като хранителните частици ферментират в червата, ако се застоят твърде дълго и не се изхвърлят навън. Счита се, че диета с фибри редуцира опасността от рак на гърдата с 40 процента. Ползата от фибри от овесени ядки е по-висока, отколкото тази от фибри на плодове.

Грижа за кръвната захар срещу диабет
Съдържанието на фибри в овесената каша има полза за нивото на кръвната захар. Фибрите се грижат да стабилизират нивото на веществата, за да се ограничат "кризите" в късната сутрин и късния следобед, когато кръвната захар рязко пада и огладняваме зверски. Повишената кръвна захар може да повиши риска от диабетна болест, така че фибрите редуцират тази опасност. Магнезият в овесената каша спомага за усвояване на глюкозата в организма и за секрецията на инсулин. Счита се, че диета с магнезий редуцира опасността от диабет с 19 процента, а тези проценти се повишават, ако в диетата се включат фибри и витамини. Можете да консумирате овесените ядки с малко мляко, което е полезно срещу болестта.

Малко глутен
Овесената каша включва глутен, но в малки количества. Тя е лесно усвоима от възрастни и деца, които имат алергия спрямо глутеновата съставка. Непоносимостта на тялото спрямо съставката е автоимунно заболяване, целиакия или цьолиакия – болест на тънкото черво.

Състав

100% овесени ядки.

Употреба

Консумират се директно или заляти с прясно или кисело мляко, плодов сок и други. Приятно за консумация с 1-2 с.л. пчелен мед.