Закваска за домашно кисело мляко, кефир, бифидо кисело мляко - 10 капсули информация
Закваската за бифидо кисело мляко съдържа селекционирана култура за българско кисело мляко, обогатена с уникален комплекс бифидобактерии. Бифидобактериите са част от естествената интестинална микрофлора на човека и присъстват в организма още от най-ранна възраст. Те преминават стомашната бариера, имплантират се върху чревните стени, подтискат развитието на нежеланите видове бактерии, детоксикират организма и активират имунната система. Приемането на медикаменти, стресът и напредването на възрастта водят до снижаване нивото на бифидобактериите, явяват се симптоми на дисбактериоза, храносмилателни проблеми и риск от други заболявания. Консумацията на млечни продукти с активни бифидобактерии и лактобацили е идеалният начин за поддържане баланса на чревната микрофлора.
Щамовете са изолирани от природни източници и не са генно модифицирани.
Всички щамовете на предлаганите от Genesis продукти са регистрирани в Националната Банка за Промишлени Микроорганизми и Клетъчни Култури, София, България.
Пробиотичните свойства на щамовете, включени в продуктите са потвърдени от клинични и лабораторно-експериментални проучвания, проведени в Медицински университет, София и в Националния център по хигиена, медицинска екология и хранене към Министерство на здравеопазването в Република България.
Не съдържат помощни субстанции, консерванти и генетично модифицирани съставки. Подходящи са за деца и възрастни
Качеството на готовия продукт зависи от качеството на прясното мляко, което използвате. При незадоволителен резултат опитайте с друго мляко.
Състав
Не по-малко от 1х109 живи клетки в грам:
Lactobacillus bulgaricus,
Streptococcus thermophilus,
Bifidobacterium complex:
B. bifidum,
B. infantis,
B. longum,
B. breve,
B. adolescentis.
Употреба
Млякото се сварява. Охлажда се до 39 ÷ 40 °С. Добавя се закваската от една капсула, разбърква се добре до разтварянето й и се разлива в подходящи съдове. Заквасеното мляко се оставя да ферментира при 39 °С за 8 ÷ 10 часа без разбъркване. За поддържане температурата на ферментация се използва йогуртиера или дебелостенен съд, който се поставя на топло (във фурна при температура не по-висока от 40 °С). Ако заквасването се извърши вечерта, на другата сутрин млякото ще е коагулирало. Прибира се в хладилник без разбъркване. След охлаждане на 10 °С продуктът е годен за консумация. Крайният продукт има средно вискозна структура. Това се дължи на полезните полизахариди, продуцирани от бифидобактериите.
Закваска за домашно кисело мляко, кефир, бифидо кисело мляко - 10 капсули - подобни продукти
Закваска за домашно кисело мляко, кефир, бифидо кисело мляко - 4 сашета
Сила и възстановяване
GENESIS
9.35 лв.
Закваска за домашно кисело мляко, кефир, бифидо кисело мляко - 10 сашета
Сила и възстановяване
GENESIS
17.45 лв.