Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Закваска за домашно кисело мляко, кефир, бифидо кисело мляко - 10 капсули

Цена: 10.10 лв.
Kоличество:
GENESIS

Закваска за домашно кисело мляко, кефир, бифидо кисело мляко - 10 капсули информация

Закваската за бифидо кисело мляко съдържа селекционирана култура за българско кисело мляко, обогатена с уникален комплекс бифидобактерии. Бифидобактериите са част от естествената интестинална микрофлора на човека и присъстват в организма още от най-ранна възраст. Те преминават стомашната бариера, имплантират се върху чревните стени, подтискат развитието на нежеланите видове бактерии, детоксикират организма и активират имунната система. Приемането на медикаменти, стресът и напредването на възрастта водят до снижаване нивото на бифидобактериите, явяват се симптоми на дисбактериоза, храносмилателни проблеми и риск от други заболявания. Консумацията на млечни продукти с активни бифидобактерии и лактобацили е идеалният начин за поддържане баланса на чревната микрофлора.

 

Щамовете са изолирани от природни източници и не са генно модифицирани.

Всички щамовете на предлаганите от Genesis  продукти са регистрирани в Националната Банка за Промишлени Микроорганизми и Клетъчни Култури, София, България.
Пробиотичните свойства на щамовете, включени в продуктите са потвърдени от клинични и лабораторно-експериментални проучвания, проведени в Медицински университет, София и в Националния център по хигиена, медицинска екология и хранене към Министерство на здравеопазването в Република България.


Не съдържат помощни субстанции, консерванти и генетично модифицирани съставки. Подходящи са за деца и възрастни

 

Качеството на готовия продукт зависи от качеството на прясното мляко, което използвате. При незадоволителен резултат опитайте с друго мляко.

 

Състав

Не по-малко от 1х109 живи клетки в грам:
    Lactobacillus bulgaricus,
    Streptococcus thermophilus,
    Bifidobacterium complex:
        B. bifidum,
        B. infantis,
        B. longum,
        B. breve,
        B. adolescentis.


Употреба

Млякото се сварява. Охлажда се до 39 ÷ 40 °С. Добавя се закваската от една капсула, разбърква се добре до разтварянето й и се разлива в подходящи съдове. Заквасеното мляко се оставя да ферментира при 39 °С за 8 ÷ 10 часа без разбъркване. За поддържане температурата на ферментация се използва йогуртиера или дебелостенен съд, който се поставя на топло (във фурна при температура не по-висока от 40 °С). Ако заквасването се извърши вечерта, на другата сутрин млякото ще е коагулирало. Прибира се в хладилник без разбъркване. След охлаждане на 10 °С продуктът е годен за консумация. Крайният продукт има средно вискозна структура. Това се дължи на полезните полизахариди, продуцирани от бифидобактериите.



Закваска за домашно кисело мляко, кефир, бифидо кисело мляко - 10 капсули - подобни продукти

Пробиотик  MegaMix,BifiDO

Пробиотик MegaMix,BifiDO

Сила и възстановяване

GENESIS

13.35 лв.