Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Закваска за домашно кисело мляко, кефир, бифидо кисело мляко - 10 сашета

Цена: 17.45 лв.
Kоличество:
GENESIS

Закваска за домашно кисело мляко, кефир, бифидо кисело мляко - 10 сашета информация

Закваската Genesis за оригинално българско кисело мляко е симбиотична комбинация на изолирани от природни източници и селекционирани щамове млечнокисели микроорганизми от видовете Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. Българският лактобацил е известен като фактор на здравето и дълголетието. Пробиотичните и лечебно-профилактични свойства на щамовете лактобацили, включени в закваската са изследвани в престижни медицински институти. Антимикробната им активност спомага за възстановяване баланса в екосистемата на храносмилателния тракт. Те са фактор при биодеградацията на холестерола, спомагат за извеждане на токсини от организма, имат антитуморен ефект и активират функциите на имунната система.

Качеството на готовия продукт зависи от качеството на прясното мляко, което използвате. При незадоволителен резултат опитайте с друго мляко.

Съхранение: При температура 0 ÷ 10 °С.

Натурален продукт. Не съдържа ГМО.


Състав

Не по-малко от 1х109 живи клетки в грам: Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus.

Употреба

Млякото се сварява. Оставя се горещо 30 мин. Охлажда се до 45 °С. Добавя се закваската от едно пликче, разбърква се добре до разтварянето й и се разлива в подходящи съдове. Заквасеното мляко се оставя да ферментира при 45 °С за 8 ÷ 10 часа без разбъркване. За поддържане температурата на ферментация се използва йогуртиера или дебелостенен съд, който се поставя на топло (във фурна при температура не по-висока от 45 °С). Ако заквасването се извърши вечерта, на другата сутрин млякото ще е коагулирало. Прибира се в хладилник без разбъркване. След охлаждане на 10 °С е годно за консумация

Закваска за домашно кисело мляко, кефир, бифидо кисело мляко - 10 сашета - подобни продукти

Пробиотик  MegaMix,BifiDO

Пробиотик MegaMix,BifiDO

Сила и възстановяване

GENESIS

13.35 лв.