Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Organic Omega-3 за Деца

Цена: 31.75 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
Viridian

Organic Omega-3 за Деца информация

Омега-3 Есенциалните Мастни Киселини са жизнено необходими за развитието и поддържането функцията на мозъка, очите и нервната система при децата. Добавянето на EMK (Есенциални Мастни Киселини) към храната на малчуганите подобрява умствените способности, концентрацията и укрепва имунната система. Те подобряват храносмилането и спомагат за по-доброто усвояване на хранителните вещества от детския организъм. ЕМК оказват благоприятен ефект при хиперактивни деца.

Доказани ефекти от приема на ЕМК при децата:

    Нормално функциониране на клетките – Омега-3 и Омега-6 мастните киселини стабилизират и укрепват клетъчната мембрана. Нездрави клетки или клетки с нарушена пропускливост на клетъчната мембрана причиняват редица здравословни проблеми като алергии, псориазис и други възпалителни заболявания.
    Противовъзпалително и противоалергично действие на ЕМК – особено важно при профилактиката и лечението на артрит, астма, сенна хрема, алергии, авто-имунни и дегенеративни заболявания.
    Развитие на мозъка и мозъчна дейност – ЕМК играят основна роля за развитието на мозъка още в зародиша, както и за нормалното функциониране на нервната система през целия живот на човека. Отразяват се благоприятно върху психиката и подобряват концентрацията, тъй като участват в образуването на нервните клетки. Те управляват растежа, жизнеността и умственото състояние. Изключително важни са за зрението, концентрацията и мозъчната дейност при децата.
    Имунна система – ЕМК хармонизират и укрепват имунната система при децата. Подходящи са както за профилактика, така и при често боледуващи деца.
    Екземи и други кожни заболявания - използват се широко за облекчаване симптомите на екземи и други кожни заболявания. Страдащите от псориазис също получават облекчение на симптомите.
    Оказват благоприятен ефект при хиперактивни деца - установено е, че в организма на децата страдащи от ХДК (Хиперактивност с дефицит на концентрация) има ниски нива на есенциални мастни киселини. Изследване, проведено върху 100 деца, страдащи от ХДК, установява, че децата с ниски нива на Омега 3 масни киселини демонстрират намалена концентрация и анормално поведение в сравнение с децата имащи нормални нива на Омега 3. Неправилно хранещите се деца е по-вероятно да станат хиперактивни, често имат проблеми с ученето и показват анормално поведение.
    Подобряват храносмилането и спомагат за по-доброто усвояване на хранителните вещества в детския организъм - есенциалните мастни киселини са необходими за извличането на жизнената енергия от хранителните съставки и за движението на тази енергия в нашето тяло.


Допълнителна информация:

Продуктът е хранителна добавка и не е заместител на разнообразното хранене.
Да не се превишава препоръчителната дневната доза.
Съхранявайте далеч от обсега на деца.

Опаковка: 200 мл.

Производител: Viridian Nutrition, Великобритания.Състав

Органични студено пресовани масла от:

    златно ленено семе - 82 %;
    конопено семе - 11,5 %;
    тиквено семе - 3 %;
    масло от авокадо - 3 %;
    масло от ванилия - 0,25 %;
    масло от портокал - 0,25 %.

Хранителен състав:  Една чаена лъжичка (5 мл) доставя:

    Omega 3 - 2330 mg,
    Omega 6 - 1235 mg,
    Omega 9 - 699 mg;
    Гама линоленова киселина (Omega 6) - 14 mg.

Продуктът съдържа 100% активни съставки и е подходящ за вегани.
Без глутен, лактоза, консерванти и изкуствени оцветители.
Без добавена захар, сол, мая.

Употреба


    За деца на възраст 1 - 2 години - една чаена лъжичка (5 мл);
    За деца на възраст 2 - 6 години - 1,5 чаена лъжичка (7,5 мл);
    За деца на възраст над 6 години - две чаени лъжички (10 мл) дневно добавени към закуски, напитки, мляко или ястия.