Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Herba medica Желатина форте, 80 капс.

Цена: 14.32 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
Herba medica

Herba medica Желатина форте, 80 капс. информация

Желатина Форте представлява комбинация от активни съставки, които успешно укрепват опорно-двигателния апарат. Това са глюкозамин сулфат, хондроитин сулфат, желатинов хидролизат и китайската гъба Ши Таке.

Глюкозаминът се произвежда от човешкия организъм и главното му действие е да поддържа ставите и съединителната тъкан в добро състояние. Нивата му обаче намалят с напредване на възрастта, което води до развитие на остопороза и различните му разновидности. Предтсавлява износване на хрущялната повърхност на ставите. При хората с наднормено тегло и активните спортисти също има по-голяма риск от развитие на остеопороза. Усеща се скованост и болка в засегнатите стави. Допълнителният прием на глюкозамин намаля риска от развитие на тази болест както и ускорява възстановителните процеси при травми на меките тъкани - навяхване, скъсване на сухожилие, тендовагинт и др.

Хондроитин сулфата представлява високомолекулярен полизахарид, добит от хрущяла на акула. Благодарение на него се стимулира синтеза на хиалуронова киселина, която укрепва съединително-тъканните структури, в това число хрущялите. Има противовъзпалително и болкоуспокояващо действие върху всякакви нарушения на опорно-двигателния апарат. 

Желатиновият хидролизат (колагенов протеин) е познат с благоприятните си свойства върху косата, кожата и ноктите. Има силно противовъзпалително и укрепващо действие.

Китайската гъба Ши Таке притежава силно детоксикиращо, противовъзпалително и противотуморно действие. изчиства ставния апарат от токсини и тежки металим които са основна причина за възпаление на ставите.

 

Състав

Глюкозамин сулфат - 105 мг

Колагенов хидролизат /Gelita Sol LDA Aggl./ - 65 мг

Хондроитин сулфат от акула /USP 23/ - 60 мг

Гъба Ши Таке - 20 мг

Други - магнезиев стеарат

Употреба

Приемайте от 2 до 4 капсули на ден, около половин час преди хранене.