Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Био Сусамово Олио, студено пресовано, Био Класа, 500 ml

Цена: 11.99 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
Био Класа

Био Сусамово Олио, студено пресовано, Био Класа, 500 ml информация

Сусамовото масло се използва успешно за превенция на редица заболявания и състояния, намира широка употреба в кулинарията (особено в кухнята на азиатските народи), а не на последно място, е ценен продукт и по отношение на разкрасяването.

Сусамовото масло е богато на вещества, които предпазват тялото от заболявания като диабет и атеросклероза, както и забавят процесите на стареене на клетките. Високото съдържание на лецитин го прави ценна храна за мозъчните клетки. Сусамовото масло се препоръчва при умора и депресия, както и за общо укрепване на организма.

Сусамовото масло е много разпространено в източната медицина Аюрведа. Препоръчва се за масаж и за извеждане на токсините от тялото чрез жабурене. Смята се, че масаж на петите със сусамово масло преди лягане е много ефективен лек срещу безсънието.

В сусамовото масло се съдържа ценното съединение фитат, за което се смята, че намалява риска от развитието на рак. Високите нива на магнезия в маслото действат превантивно срещу рак на дебелото черво.