Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

ПМС (Витамин В6 и Витамини група B) 240 mg x 100 V-капсули

Цена: 31.23 лв.
Kоличество:
NATURES WAY

ПМС (Витамин В6 и Витамини група B) 240 mg x 100 V-капсули информация

Измъчва ли ви досадният предменструален синдром (ПМС)? Отървете се от него с помощта на природната PMS формула на Nature’s Way! Продуктът комбинира витамини В1, В2, В3, В6 и В12, магнезий, както и екстракти от гроздовиден ресник (черен кохош), див ям, глухарче и червена калина!

 

В6 – основен В-витамин срещу ПМС! Често се препоръчва за лечение на депресия при жени, приемащи орални контрацептиви, защото участва в синтеза на важни за настроението невротрансмитери. Действа като кофактор в производството на допамин и серотонин – най-важните за доброто психо-емоционално състояние невротрансмитери.

 

Защо В1? Участва в превръщането на глюкозата в енергия. Намалява и подобрява настроението преди настъпването на цикъла.

 

Защо В2? Важен е за активността на В6, който стимулира синтеза на серотонин – хормонът на щастието. Увеличава женската енергия по време на менструалния цикъл.

 

Защо В3 Насърчава доставката на кислород и хранителни вещества до мускулите и органите, включително мозъка, редуцира рязката смяна на настроенията и коремните крампи, свързани с ПМС.

 

Защо В12? Подпомага образуването на червени кръвни клетки и предотвратява анемичните състояния преди и по време на менструацията. Допринася за производството на миелин – веществото, което покрива нервните окончания и ги предпазва от увреждане.

 

Защо магнезий? Подобрява настроението, облекчава главоболието и намалява задържането на течности. Има важна роля за активността на серотонина и други невротрансмитери, от които зависи емоционалното благополучие.

 

Защо екстракти от див ям, черен кохош, червена калина и глухарче? Черният кохош е източник на растителни естрогени, които възстановяват баланса между естроген и прогестерон в дните преди цикъла. Диосгенинът в състава на дивия ям е друг ценен компонент с естроогеноподобни ефекти. Глухарчето съдържа витамин А, калий и желязо, които действат срещу подуване на корема, задържане на вода, мускулни спазми, акне и др. Червената калина е богата на смазмолитични масла, магнезий, калий, калций, които подпомагат нервно-мускулните функции, подобряват циркулацията на кръвта и имат благоприятен ефект върху матката.

Раздразнителност, нервни изблици и депресивни състояния, повишен апетит, силно главоболие, задържане на течности, подут корем, болезнени гърди… Най-често тези симптоми са резултат от взаимодействието между определени хормони и мозъчни химикали, наречени невротрансмитери, както и от прекомерния стрес и лошите хранителни навици.

 

Установено е, че 3 от всеки 4 жени всеки месец се сблъскват с предменструалния синдром (ПМС). Съвременните изследвания показват, че увеличеният прием на витамини от група B, в комбинация с едни от най-ефикасните „женски” билки, значително облекчава симптомите на това състояние.

 

PMS (С В-витамини) комбинира В-витамини и растителни екстракти, плюс магнезий за бързо и ефективно преодоляване на обменно-ендокринологичните, нервно-психическите и вегетативно-съдовите нарушения, които се проявяват през предменструалните дни.

Състав

(в 1 капс.)    Дн. доза
Витамин B1(тиамин хидрохлорид) 250 µg 750 µg
Витамин В2 (рибофлавин) 284  µg 852 µg
Ниацин (ниацинамид) 3.33 mg 10 mg
Витамин В6(пиридоксин хидрохлорид) 3.33 mg 10 mg
Витамин В12 (цианокобаламин) 1 µg 3 µg
Магнезий (магнезиев оксид) 16.66 mg 50 mg
Гроздовиден ресник (корен) 75 mg 225 mg
Див ям (корен) 75 mg 225 mg
Глухарче (лист) 50 mg 150 mg
Червена калина (кора) 33.33 mg 100 mg


 

Целулоза, растителна капсула, целулоза, магнезиев стеарат.

Не съдържа: изкуствени оцветители, аромати, консерванти, царевица, млечни продукти сол, захар, мая, пшеница, дрожди или ГМО.

Употреба

Допринася за нормалното функциониране на женската полова система, както и за нормалния хормонален баланс.

Забележка: Да не се използва при бременност, кърмене или камъни в жлъчката. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: По 3 капсули дневно за предпочитане с храна.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани  на опаковката.

ПМС (Витамин В6 и Витамини група B) 240 mg x 100 V-капсули - подобни продукти