Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

PREGNENOLONE 50mg 60 капсули - за по-добра памет, повивава работоспособността, подобрява настроението

Цена: 40.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
Eurovital

PREGNENOLONE 50mg 60 капсули - за по-добра памет, повивава работоспособността, подобрява настроението информация

Хормонът на паметта, прекурсор на всеки друг хормон. Стимулира процесът на запаметяване и повишава работоспособността, без да предизвиква странични ефекти. Спомага за хормоналния баланс. Усилва усещането за благосъстояние и подобрява настроението. Намалява депресията и вредните ефекти от стреса. Подобрява качеството на съня и намалява периодичните събуждания през нощта. Подпомага при терапия на ревматоиден артрит и други автоимунни заболявания. Поддържа чистата мускулна маса, сила, имунната система, костно-ставния апарат и сърдечно-съдовата система.

Какво е прегненолон и защо да го приемаме?

Като прекурсор на стероиден хормон се произвежда в тялото от холестерола и конвертира в черния дроб до DHEA и прогестерон (включително и други хормони като тестостерон и естроген). С възрастта производството му намалява и затова приемът му е особено полезен за възрастни, както и спортисти.

Защо да приемаме прегненолон?

• Сън и памет: Изследвания с плъхове разкриват: прегненолон значително подобрява паметта и действа доста по-силно от другите невроактивни субстанции. При здрави мъже на възраст между 20 и 30 години, които приемат прегненолон (1mg на ден), се наблюдава подобрение на качеството на съня и намаляване на периодичните събуждания през нощта. Прегненолонът също влияе на работоспособността, на краткотрайната и на дълготрайната памет и може да доведе до увеличаване на мотивацията за учене на нова информация и подобрение на способността за придобиване на нови знания.

• Стрес: Смята се, че този хормон може да играе определена роля в невроендокринния отговор на стреса. Проучване с пилоти, изложени на стрес, показва, че приемането на прегненолон (25mg два пъти на ден) повишава работоспособността, без да предизвиква вредни странични ефекти. В изследване на отговора на стреса при плъхове се наблюдава увеличаване тревожността след прием на прегненолон. Според изследването това е полезна реакция по време на стресов период, която се стартира чрез нервната система.

• Депресия: Хормоните са известни с това, че влияят на настроението и поведението чрез нервната система. При хора с настояща или минала депресия нивото на прегненолон в гръбначномозъчната течност (течността, която къпе мозъка) е значително по- ниско от това при здрави хора. Освен това е установено, че пациенти с активна депресия са с по-ниски нива на прегненолон в сравнение с тези с отминала депресия.

• Артрит: Изследователите съобщават за употребата на прегненолон при редица видове ревматологични болести. В проучване на терапията с прегненолон на ревматоиден артрит, 6 от 11 души имат от умерено до забележително подобрение на симптоми като болка в ставите и подвижност на ставите. Облекчаването на симптомите се наблюдава от 2 до 4 дни след началото на терапията. В проучване с 13 души в зряла възраст, страдащи от остеоартрит, терапията с прегненолон намалява болката и подобрява обхвата на движение при 7 от изследваните участници. Болката се връща при прекратяване на терапията. Тези пациенти получават 300mg прегненолон на ден в продължение на 4 седмици, последвано от 200mg седмично прегненолон като поддържащо количество. Това проучване на терапията с прегненолон на ревматологичните болести също така съобщава за значителни ползи при пациенти със системен лупус еритематозис, псориазис и склеродермия. Не се съобщава за системни вредни ефекти.

Къде се съдържа прегненолон?

Клетките на надбъбречните жлези и централната нервна система синтезират прегненолон. Изследванията с хора показват доста по-големи концентрации на прегненолон в нервната тъкан отколкото в кръвоносния поток. Проучвания върху животни посочват, че концентрацията на прегненолон в мозъка е десетократно по-висока от тази на другите хормони, свързани със стреса (включително DHEA). Прегненолон присъства в кръвта под формата на свободен прегненолон и в по-стабилна форма – прегненолон –сулфат.

Има ли някакви странични ефекти?

• Прегненолон е подходяща добавка за мъже и жени от всички възрасти.
• Прегненолон показва впечатляващи резултати, много ниски нива на токсичност, безопасен за прилагане върху хора.
• Не използвайте прегненолон, ако приемате допълнително DHEA.
• Не използвайте, ако страдате от припадъци, тъй като прегненолон може да потисне активността на гама-амино бутировата киселина (GABA), което води до увеличаване на активността на централната нервна система и може да доведе до припадъци при хора с епилепсия.

Състав

Прегненолон 50mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 капсула дневно или според предписанието на лекар.
Опаковка: 60 капсули в контейнер.