Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Quercetin 250 mg 90 вегтариански капсули - за имуната система, намалява симптомите при алергия, противовъзпалително

Цена: 30.50 лв.
Kоличество:
Supplement Spot

Quercetin 250 mg 90 вегтариански капсули - за имуната система, намалява симптомите при алергия, противовъзпалително информация

Мощен антиоксидантен флавоноид, помага за укрепването на имунната система. Може да намали симптомите при алергия. Препоръчва за всички видове възпаления с широк спектър на действие. Помага при симптоми на хронична тазова болка.

Изследванията сочат, че кверцетинът:

• Съдейства за правилния хистаминов отговор;
• Подпомага здравето на кожата;
• Спомага за доброто възстановяване след тренировки;
• Укрепва капилярите;

Какво е кверцетин?

Кверцетинът е растителен пигмент, който се намира в много храни, като лук, ябълки, плодовете на ягодата, чай, грозде и червено вино. Той не е хранително вещество, а се класифицира като флавоноид. Флавоноидите са това, което придава на плодовете и зеленчуците техния ярък цвят. Едно от многобройните му свойства е, че кверцетинът съдейства за здравословните нива на холестерола.

Как действа кверцетинът?

Флавоноидите, като кверцетинът, са антиоксиданти – те прочистват вредните частици в организма, известни като свободни радикали. Кверцетинът е уникален с това, че е по-мощен от обичайните флавоноидни комплекси и не съдържа цитрусови алергени. Той е естествен антиоксидант и активен дериват на биофлавоноида рутин.

Продуктът Quercetin заедно с Maximum Prostate представляват отлична комбинация за поддържане на здрава простата. Продуктът QuercetinPlus Vitamin C на Supplement Spot C е синергична комбинация от два антиоксиданта. Витамин С оказва благоприятно въздействие върху сърцето, ставите и кожата и укрепва здравословната имунна функция. Като антиоксидант витамин С също помага за неутрализиране на вредните свободни радикали в клетките, а кверцетинът подобрява усвояването му в организма.

Кверцетинът инхибира ензиите циклооксигеназа и липооксигеназа, намалява производството на основните медиатори на възпалението – простангландините и левкотриените. Това означава, че може да се препоръча за всички видове възпаления с широк спектър на дествие.

Кверцетинът инхибира производството на хистамин, чрез стабилизиране на базофилите и мастоцитите. Хистаминът е пряко отговорен за повечето от неприятните симптоми, свързани с алергии (кихане, сърбеж и т.н.). Кверцетин действа директно върху стомашно-чревния тракт, за да намали реакциите към хранителните алергени.

5-годишно проучване на 809 мъже показва, че по-високото потребление на кверцетин намалява риска от сърдечносъдови заболявания в световен мащаб с една трета. Кверцетин е доказано антитромботичен и съдоразширяващ.

Рискът от инсулт е обратно пропорционален на приема на Кверцетин. Тези, които приемат най-ниска доза кверцетин са с четири пъти по-висок риск. Кверцетин предпазва бъбреците от доказаните токсични ефекти на някои лекарства (циклоспорин).

Кверцетин значително подобрява симптоите на простатит и синдро на хронична тазова болка.

Защо да приемаме кверцетин?

• Антиоксидантни свойства: Кверцетинът притежава многообразни потенциални терапевтични свойства. Той действа като антиоксидант, прочиствайки вредните частици, познати като свободни радикали.

• Сърдечно здраве и холестерол: Съществуват изследвания, според които флавоноиди като кверцетина могат да намалят риска от сърдечни заболявания. Действайки като антиоксидант, кверцетинът може да предпази от уврежданията, причинявани от LDL холестерола („лошия” холестерол).

• Здраве за синусите: Кверцетин подпомага хистаминовия отговор в организма за поддържане на доброто здравословно състояние на синусите. Когато алергените се абсорбират в кръвния поток, те карат белите кръвни телца да произвеждат милиарди молекули алергенни антитела IgE. Тези молекули, комбинирани с мастните клетки и биофилните елементи, са хранилища за хистамина. Клетъчните мембрани отслабват и хистаминът се освобождава, причинявайки алергични симптоми като хрема, лютене в очите, хрипове и др. Quercetin помага за стабилизиране на мембраните на мастните клетки, предотвратява отделянето на хистамина в кръвта, който предизвиква алергичните симптоми. Също така Quercetin спира образуването на левкотриени, които се свързват със симптомите на астма. За максимални резултати трябва да се приема ежедневно по време на алергичния сезон или през цялата година като превантивна мярка.

• Болка и възпаление: Кверцетинът възпрепятства освобождаването на медиаторите на възпалението, включително хистамина.
Съществуват много други потенциални приложения на кверцетина – профилактични и лечебни. Сред тях са високият холестерол, нарушенията в зрението, артрит, фибромиалгия, нарушения във функцията на простата, афтозен стоматит и рак.

Внимание:
• Диабетици или бременни жени и кърмачки трябва да се консултират с лекар, преди да започнат да приемат хранителната добавка.
• Quercetin е протовипоказен при пациенти с нарушения в сърдечния ритъм (аритмия); пациенти, които приемат антикоагуланти, като кумарин.

Състав

Кверцетин (кверцетин дихидрат) 500 мг, Витамин С (аскорбинова киселина) 200 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приемат 2 капсули 20 минути преди хранене, 2-3 пъти дневно или според предписанието на лекар.
Опаковка: 90 вегетариански капсули в контейнер.

Quercetin 250 mg 90 вегтариански капсули - за имуната система, намалява симптомите при алергия, противовъзпалително - подобни продукти

5-HTP 100 mg 120 vegicaps

5-HTP 100 mg 120 vegicaps

Специални продукти

Supplement Spot

40.50 лв.

Co-Enzyme Q-10 200 mg 60 вегетариански капсули

Co-Enzyme Q-10 200 mg 60 вегетариански капсули

Специални продукти

Supplement Spot

49.00 лв.

DIM (Diindolymethane) 200mg 60 капсули

DIM (Diindolymethane) 200mg 60 капсули

Специални продукти

Supplement Spot

36.00 лв.