Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Ocular Essentials with Bilberry and Lutein 60 капсули - предпазва от очни заболявания, за здравето на очите

Цена: 32.00 лв.
Kоличество:
Supplement Spot

Ocular Essentials with Bilberry and Lutein 60 капсули - предпазва от очни заболявания, за здравето на очите информация

Предпазва от очни заболявания, подпомага подобряването на зрителната острота. Благоприятно повлиява функцията на очите, допринася за предпазване на очите от влияние на пряка слънчева светлина, спомага за намаляване умората на очите.

Пълен спектър от жизнено необходими вещества за здравето на очите.

Очите са от огромно значение за мобилността, деятелността и забавленията в нашия живот. Поради тази причина е важно да се поддържа доброто здраве на очите. С напредването на възрастта подхранването на очите е основна част от поддържането на доброто зрение и на здравето на очите. Всяка част от човешкото око се нуждае от подхранване, за да са здрави очите. Ocular Essentials прави това.

Какво представлява продуктът Ocular Essentials?

Ocular Essentials е хранителна добавка, създадена с цел да поддържа здравето на очите. В нея са включени важни билкови екстракти и антиоксиданти. Купуването и приемането им поотделно е скъпо и изморително. Есенциални вещества в Ocular Essentials позволяват набавяне на най-добрата храна за очите само чрез 2 капсули на ден.

Продуктът Ocular Essentials е богат на антиоксидантни, които са ключов фактор за доброто здраве на очите. Ocular Essentials съдържа синергично съчетание от всички хранителни вещества, които са жизнено необходими за очите като N-ацетил-L-цистеин – важен прекурсор, увеличаващ производството на глутатион в организма – най-същественият антиоксидант за очите. Научните изследвания показват, че лутеинът в Ocular Essentials увеличава плътността на пигмента на макулата само след един месец. Ocular Essentials също съдържа боровинка, Витамин А (под формата на бета-каротин) и значително количество биофлавоноиди – едни от най-мощните антиоксиданти.

Какво представлява лутеинът?

Лутеинът е естествен каротеноид, съдържащ се предимно в плодовете и зеленчуците. При прием той се концентрира в онази част на окото, която се нарича макула – малък участък в централната част на ретината.

Учените са установили, че лутеинът защитава макулата, като филтрира потенциално вредните форми на светлината. Лутеинът е наричан „естествените слънчеви очила” заради способността си да защитава очите от радиацията, действайки като оптически филтър и антиоксидант.

Житните растения, яйцата, маята, спанакът, марулята, грахът, празът и зелевите зеленчуци са с висока концентрация на лутеин.
Лутеинът на Biovea е извлечен от невен и е подходящ за вегетарианци.

Защо да приемаме лутеин?

Изследванията разкриват, че на ден са необходими минимум 6-10mg лутеин, за да се проявят благоприятните му въздействия. Един такъв благотворен ефект е свързан с ролята на лутеина за опазване на здравето на очите, особено за намаляване на риска от възрастова дегенерация на макулата (ВДМ).

ВДМ настъпва, когато крехкият център на ретината - макулата – започне да се руши с възрастта – бавно, но упорито. Макулата е малък участък от ретината, отговорен за централното зрение и за неговата остротата. Влошеното състояние на макулата може да причини окислителен стрес в ретината, водещ след себе си загуба на централното зрение.

Според AMD Alliance International (международен съюз от организации, занимаващи се с възрастовата макуларна дегенерация) сухата ВДМ - най-широко разпространената и по-умерена форма на ВДМ - представлява 85% - 90% от всички случаи. Тя се развива постепенно с течение на времето и обикновено причинява само умерена загуба на зрението. Един ключов знак за ВДМ е събирането на малки, кръгли, жълто-бели мастни наслагвания, наречени друзи, в централната част на ретината. Друзите се натрупват в тъканта на ретиналния пигментен епител (РПЕ) под макулата, поради което ретината изтънява и се изсушава. Степента на загуба на зрението е свързана с разположението и количеството на макуларното изтъняване, причинено от друзите. Понякога нови неестествени кръвоносни съдове предизвикват мокра форма на ВДМ. Затова е важно за хората със суха ВДМ да преглеждат очите си редовно, тъй като тя може да се развие в мокра форма.

Въпреки че мократа форма на ВДМ представлява само 10 – 15% от всички случаи на ВДМ, вероятността от по-сериозна загуба на зрение е доста голяма. Тя е виновник за 90% от тежките загуби на зрението, свързани с ВДМ. Мократа ВДМ се причинява от растежа на патологични кръвоносни съдове, или хороидална неоваскуларизация (ХНВ), под централната част на ретината – макулата. Тези патологични кръвоносни съдове пропускат течност и кръв в тъканта в задната част на окото, предизвиквайки образуването на мехур в ретината. Това води до нараняване на тъканта, деформации и загуба на централното зрение. Мократа ВДМ може бързо да увреди макулата и да доведе до много бърза загуба на централното зрение.

Лутеинът и свързаният с него компонент зеаксантин е високо концентриран в макулата, придавайки й жълт цвят, познат като макуларен пигмент. Макуларният пигмент защитава макулата от вредните фото-окислителни ефекти на синята светлина.

От над 600-те каротеноиди, съществуващи в природата, само една малка част съществуват в човешката плазма. От тях природата е избрала само лутеина и зеаксантина да присъстват в макулата. Тези факти сами по себе си ни подсказват, че лутеинът играе критична роля за здравето на очите.

Налице са много данни, разкриващи ролята на лутеина за намаляване на риска от ВДМ. Редица наблюдения показват връзката между приема на лутеин, серумните нива, плътността на макуларния пигмент и риска от ВДМ за човека.

Какво представлява бета-каротинът?

Бета-каротинът, познат като прекурсор на Витамин А е важен антиоксидант, който предпазва от вредните свободни радикали, рушащи организма. Бета-каротинът принадлежи към групата на растителните съединения, наречени каротеноиди. Това са пигментите, които придават жълтия, оранжевия и червения цвят на плодовете и зеленчуците. Бета-каротинът е каротеноидът, който присъства най-много в човешката храна и се счита за най-важния каротеноид за човека. Ензимите в червата преобразуват бета-каротина до Витамин А.

Защо да приемаме бета-каротин?

• Очно здраве: Храната с високо съдържание на бета-каротин, витамин С и Е и цинк в значителна степен намалява риска от възрастова дегенерация на макулата според проучване публикувано от JAMA (Журнал на американската медицинска асоциация). Възрастовата дегенерация на макулата (ВДМ) е дегенеративно заболяване на макулата – централната част на ретината - и е най-честата причина за необратимата слепота в развиващите се страни, свързана с неспособността за четене, разпознаване на лица, шофиране и др.

• Антиоксидантни свойства: През последните години каротеноидите, съдържащи бета-каротин са обект на сериозни научни изследвания като потенциални противоракови и подмладяващи съединения. Бета-каротинът е мощен антиоксидант, защитаващ клетките на организма от вредите, нанасяни от свободните радикали. Той също е един от каротеноидите, за които се смята, че подпомагат функцията на имунната система.

• Превенция на рака: В допълнение към тяхната антиоксидантна и имуностимулираща дейност, каротеноидите, съдържащи бета-каротин, показват способност да стимулират междуклетъчните връзки. Днес учените смятат, че е възможно лошата връзка между клетките да е една от причините за бързия растеж на клетките – състояние, което води до рак. Като съдействат за правилната комуникация между клетките, каротеноидите играят важна роля в превенцията на рака.

Боровинка:
Плодовете на боровинката съдържат танини и витамин А и С. Още от XVI в. боровинката се използва за лечение на редица леки здравословни проблеми. По време на Втората световна война британските пилоти установили, че нощното им зрение се подобрява, след като са консумирали боровинки. Оттогава изследванията разкриват, че боровинката е полезна и при други очни заболявания и се смята за водеща билка, чрез която се постига оптимално здраве на очите. Учените също смятат, че боровинката може да намали уврежданията от свободните радикали. Също така укрепва капилярите и подобрява кръвообращението. Боровинката е мощен антиоксидант и може да подсили колагена в лигаментите, сухожилията и хрущялите. Спомага за облекчаване на храносмилателните проблеми.

Боровинката подобрява кръвообращението в очите и може да окаже благоприятно въздействие при лечение на болести на ретината. Активните съединения в боровинките, известни като anthocyanosides, може да намалят ставката на макулната дегенерация. Допринасят за предотвратяване развитието на катаракта, глаукома и слабото зрение през нощта.

Екстракт от гроздови семена:
Учените сочат, че този екстрактът може да е полезен за хора с нарушения в зрението и да намали напрежението в очите, свързано с продължителната работа пред компютъра. Екстрактът от гроздови семена също упражнява антибактериално, противовирусно и противовъзпалително въздействие и е едни от малкото антиоксиданти, които могат да проникнат през кръвно-мозъчната бариера, за да защитят мозъка и нервната тъкан.

Състав

Витамин А (бета-каротин) 25 000 IU, Цинк (аспартат) 25 мг, Лутеин 20 мг, екстракт от Боровинка 80 мг, 95% екстракт от Гроздови семена 100 мг, Кверцетин 100 мг, L-таурин 400 мг, N-ацетил-L-цистеин 200 мг, Ликопен 3 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приемат 2 капсули дневно, с храна или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 капсули в контейнер

Ocular Essentials with Bilberry and Lutein 60 капсули - предпазва от очни заболявания, за здравето на очите - подобни продукти

5-HTP 100 mg 120 vegicaps

5-HTP 100 mg 120 vegicaps

Специални продукти

Supplement Spot

40.50 лв.

Co-Enzyme Q-10 200 mg 60 вегетариански капсули

Co-Enzyme Q-10 200 mg 60 вегетариански капсули

Специални продукти

Supplement Spot

49.00 лв.

DIM (Diindolymethane) 200mg 60 капсули

DIM (Diindolymethane) 200mg 60 капсули

Специални продукти

Supplement Spot

36.00 лв.