Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Maritime Pine Bark Extract 100 mg 120 капсули - мощен антиоксидант, подобрява памета, подпомага простатата

Цена: 47.50 лв.
Kоличество:
Supplement Spot

Maritime Pine Bark Extract 100 mg 120 капсули - мощен антиоксидант, подобрява памета, подпомага простатата информация

Мощен антиоксидантен ефект. Поддържа здравето на мозъчните клетки и подобрява памета. Спомага за нормалното функциониране на ставите , пречиства организма от свободните радикали. Подпомага нормалната функция на простата. Поддържа здравословни нивата на холестерола.

Кората от крайбрежен бор е антиоксидант, съдържащ изобилие от проантоцианидини.

Научните изследвания разкриват, че кората от крайбрежен бор е:

• Мощен антиоксидант;
• Подпомага нормалната функция на простата;
• Подобрява паметта;
• Спомага за нормалното функциониране на ставите;
• Пречиства организма от свободните радикали;
• Поддържа здравословни нивата на холестерола;
• Поддържа здравето на мозъчните клетки.

Какво представлява екстрактът от кора на крайбрежен бор?

Екстрактът (пикногенол) е извлечен от кората на крайбрежен бор (Pinus pinaster), която съдържа естествени химикали, наречени проантоцианидини. Крайбрежният бор расте по Западното Средиземноморие в обсег, обхващащ Португалия, Испания, Франция, Италия и Мароко.

Как действа екстрактът от кората на крайбрежен бор?

Екстрактът от кората на крайбрежен бор е мощен антиоксидант. Антиоксидантите са съединения, които блокират действието на свободните радикали – активирани кислородни молекули, увреждащи клетките. Поддръжниците на този екстракта смятат, че кората на крайбрежния бор подобрява паметта и гъвкавостта на ставите. Някои твърдят, че добавките с екстракт от крайбрежен бор са доста по-ефективни в елиминирането на свободните радикали от витамин и С и Е.
Хранителната добавка Maritime Pine Bark Extract също съдържа цитрусови биофлавоноиди за постигане на оптимален ефект.

Популярната хранителна добавка Maximum Prostate също съдържа един отличен източник на кора от крайбрежен бор, наречен фитопин (Phytopin), който доставя 300 mg бета-ситостерол и 25 mg кампестерол в една капсула.

Фармакологични и физиологични ефекти

• Пикногенолът е мощен неутрализатор на свободните радикали, за които днес е добре известно, че предизвикват увреждания в организма, водещи до над 50 болестни състояния, между които ускоряване процеса на стареене, рак, сърдечни заболявания и артрит.

• Ин витро изследвания демонстрират, че Пикногенолът е 50 пъти по-мощен от витамин Е и 20 пъти по-мощен от витамин С. Ин виво проучвания също доказват, че той е изключително ефективен като антиоксидант.

• Растителните флавоноиди са като цяло неразтворими във вода. Пикногенолът, произвеждан единствено посредством екстракция с топла вода под налягане, е водоразтворим. Това означава, че той е биоусвоим и лесно се абсорбира. Ето защо Пикногенолът е толкова ефикасен като силен антиоксидант и средство, укрепващо капилярите.

• Изследвания върху хора и животни доказаха бързото усвояване и разпространение на Пикногенола в организма.

• Пикногенолът може лесно да премине кръвно-мозъчната бариера, за да осигури антиоксидантна защита на тъканите на централната нервна система. Това е предимството му пред останалите известни антиоксиданти.

• Пикногенолът възпрепятства болестните сърдечно-съдови процеси, които са нормални реакции в процеса на стареене или преждевременно предизвикани от стреса и стила на живот.

• Пикногенолът има особено силно действие върху пропускливите капиляри, които могат да се разглеждат като дефектна мрежа от колагенови влакна. Той усилва активността на витамин С в мембраните на капилярните стени и укрепва колагена в капилярите. Нещо повече, някои негови съставки демонстрират антивирусни и противовъзпалителни ефекти, антипролиферативен и антимутагенен потенциал, и защитно действие върху човешката кожа срещу вредите от ултравиолетовата радиация. Цитотоксичността на естествените клетки убийци се повишава при приемане на Пикногенол.

• Възпаления и някои симптоми на стареене могат да възникнат вследствие недостига на биофлавоноиди, който прави капилярите порести, или в резултат на действието на свободните радикали и други кислородни форми, които могат да инициират възпалителна реакция. Установено е, че Пикногенолът укрепва капилярите и спира атаката на свободните радикали.

• По време на възпалителния процес се отделят ензимите колагеназа и еластаза, които увреждат кожните протеини колаген и еластин. Изследванията показаха, че биофлавоноидите в Пикногенола се свързват с тези кожни протеини и ги предпазват от разграждащото действие на колагеназата и еластазата. Друг разрушителен ензим е хиалуронидазата, която разделя мукополизахаридите и се свързва с повишена пропускливост на капилярите и други кръвоносни съдове, както и с възпалителни процеси. Два от биофлавоноидите в Пикногенол, катехин и проантоцианидин В-2, потискат хиалуронидазата. По този начин Пикногенолът предпазва хиалуроновата киселина – основен компонент на съединителната тъкан, и създава по-млади, неувредени структури на лицето и други части от тялото. Съединителната тъкан възстановява своята здравина и еластичност.

Как действа?

• Употребата показва благотворно действие върху здравето и намаляване на риска от над 50 заболявания, свързани с ефекта от свободните радикали, в това число:

• Предпазване от сърдечносъдова дегенерация и заболявания,

• Регенериране и предотвратяване образуването на пропускливи капиляри,

• Укрепване на капилярите, артериите и вените,

• Подобряване на кръвообращението и жизнеността на клетките,

• Забавяне процесите на стареене и подобряване на гладкостта и еластичността на кожата,

• Подобряване на зрението,

• Стимулиране на имунната реакция и намаляване на възпалението при артрит,

• Антивирусен ефект при пациенти с рецидивиращ херпес в седалищната област след локално приложение под формата на гел.

• Пикногенолът е лицензиран от години във Франция за лечение на диабетната ретинопатия. Френските лекари заключиха, че той е първият избор при лечението на това заболяване.

• Антитромбоцитното действие на Пикногенола беше установено при едно предклинично и клинично изследване, предприето от д-р П. Родевалд от университета в Мюнстер, Германия, и потвърдено от д-р Р.Р. Уотсън от Аризонския университет в САЩ. При клинично изпитание върху пушачи част от тях приемали Пикногенол, а останалите – аспирин. Пушенето предизвиквало стрес при участниците в добро здравословно състояние, измерим по съответните биохимични параметри. Било установено, че само 100 мг Пикногенол, приети орално, намаляват съсирването на кръвта, без да удължават времето на кървене, докато с минимум 500 мг аспирин се намалява съсирването в същата степен, но придружено с нежелания страничен ефект на удължаване времето на кървене. Резултатите от това изследване бяха признати за откритие и публикувани като американски патент (5720956) на 24 февруари 1998 г. Поради тази причина Пикногенол е наричан още СУПЕР АСПИРИН.

• Д-р Кохама от Япония докладва за лечението на гинекологични проблеми с Пикногенол. Той посочи, че менструалните спазми, чувствителността и болката в корема са намаляли при значителен дял от пациентките, вариращ между 66 и 100%. Изследователите заключиха, че Пикногенолът помага за частично облекчаване и на най-сериозните прояви на гинекологични проблеми.

• Д-р Розефф от САЩ докладва, че мощният антиоксидант Пикногенол съществено е подобрил състава на семенната течност при изследване върху малка група мъже с понижена фертилност.

Състав

Екстракт от кора на Веймутов Бор (Pinus Strobus) и от кора на Евопейски Крайбрежен Бор (Pinus Pinaster) 100 мг, Цитрусови биофлавоноиди 150 мг . Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приемат дневно по 1-3 капсули, с храна или според предписанието на лекар.
Опаковка: 120 капсули в контейнер.

Maritime Pine Bark Extract 100 mg 120 капсули - мощен антиоксидант, подобрява памета, подпомага простатата - подобни продукти

5-HTP 100 mg 120 vegicaps

5-HTP 100 mg 120 vegicaps

Специални продукти

Supplement Spot

40.50 лв.

Co-Enzyme Q-10 200 mg 60 вегетариански капсули

Co-Enzyme Q-10 200 mg 60 вегетариански капсули

Специални продукти

Supplement Spot

49.00 лв.

DIM (Diindolymethane) 200mg 60 капсули

DIM (Diindolymethane) 200mg 60 капсули

Специални продукти

Supplement Spot

36.00 лв.