Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

KRILL OIL- за сърдечно-съдовата система, мощен антиоксидант

Цена: 37.50 лв.
Kоличество:
Supplement Spot

KRILL OIL- за сърдечно-съдовата система, мощен антиоксидант информация

Укрепва здравето на сърдечно-съдовата система, регулира здравословните нива на холестерола, съдържа фосфолипиди - градивните елементи на клетъчната мембрана. Регулира здравословните нива на триглицеридите, подпомага нормалната мозъчна функция. Съдържа мощния антиоксидант астаксантин, поддържа здравословните нива на инсулина, укрепва ставите.

Какво представлява маслото от крил?

Крил са дълбоководни скаридоподобни морски безгръбначни, обичайна храна на китовете, скат манта, китовите акули и много други морски животни. Маслото от крил е уникална комбинация от витамини А и Е, есенциални мастни киселини, включително омега-3, 6 и 9, фосфолипиди – градивни елементи на клетъчната мембрана, и астаксантин – един от най-мощните антиоксиданти. Krill Oil е 300 пъти по-ефективен от витамини А и Е, 48 пъти от рибеното масло и над 30 пъти от коензим Q10. Освен това маслото от крил е много стабилно и не съдържа тежки метали и токсини. Естествената му формула и структурата на съставките предлагат по-висока ефективност и усвояемост, особено на EPA и DHA в сравнение с останалите рибени масла и стандартните омега 3 продукти.

Защо масло от крил? 

Освен поради факта, че е чудесен източник на есенциални мастни киселини, маслото от крил става популярно и благодарение на съдържащият се в него мощен антиоксидант, наречен астаксантин. За разлика от много други антиоксиданти, астаксантинът преминава кръвно-мозъчната бариера, като по този начин може да предпази очите, мозъка и централната нервна система от увреждания, предизвикани от свободните радикали. Факторът ORAC (способността на дадена храна да унищожи свободните радикали) в маслото от крил може да е до 48 пъти по-силен от този на основното рибено масло. По този начин продукта подсилва имунитета и защитните сили на организма, като мощното антиоксидантно действие редуцира негативното влияние на стреса и външните фактори върху организма и забавя стареенето. Астаксантин също така съдейства за намаляването на чувството за умора и слабост, повишава настроението и концентрацията.

Освен това фосфолипидната структура на ейкозапентаеновата киселина (EPA) и докозахексаеновата киселина (DHA) в маслото от крил ги прави много по-добре усвоими и улеснява проникването им в митохондрията и клетъчното ядро. DHA спомага за нормалното функциониране на ретината и подкрепя здравето на очите. EPA спомага за поддържане здравословни нива на триглицеридите и холестерола, както и за здравословна сърдечна дейност. Съдейства за сваляне нивата на „лошия” (LDL) и повишаване нивата на „добрия” (HDL) холестерол няколко пъти по-ефективно от рибеното масло, като подобрява кръвообращението и намалява риска от съсиреци. По този начин действа благоприятно на мозъчната дейност, концентрацията и паметта. Увеличава физическата и умствена издръжливост, както и тонуса.

В допълнение към EPA и DHA маслото от крил съдържа сложен фосфолипиден профил, включващ фосфатидилхолин, активен източник на холин, който намалява стреса и действа като естествен емулгатор.

Krill Oil (Маслото от крил) подържа здравословното състояние на ставите и хрущялите. Подобрява подвижността и намалява болката, сковаността и ставните възпаления. Също така може да облекчи симптомите на предменструалния синдром при жените и менструалните болки.

Другата причина маслото от крил да става все по-популярно е, защото то съдържа антиоксидант, наречен астаксантин. Антиоксидантите защитават нашия организъм и клетките ни от увреждане, причинено от действието свободните радикали (нестабилни вещества, които се смята, че допринасят за някои хронични заболявания). За разлика от много други антиоксиданти, астаксантин преминава кръвно-мозъчната бариера, където теоретично би могъл да защити очите, мозъка и централната нервна система от свободните радикали.

Холестерол

В едно изследване проведено с 120 души, на отделните групи е давано масло от крил, рибено масло или плацебо. Резултатите показали, че Крил маслото понижило нивата на LDL (обикновено се нарича лош холестерол) с 34% и увеличило HDL (добър холестерол) с 43.5% в сравнение с резултатите на пациентите, на които е давано плацебо. За сравнение, рибеното масло намалило LDL холестерола с 4,6% и увеличило  HDL холестерола с 4.2%.

Предменструален синдром

Предварителните изследвания показват, че маслото от крил може да спомогне за намаляване на симптомите на предменструалния синдром (ПМС), но са необходими допълнителни изследвания.

Състав

Витамин А (от крил) - 94 IU, Витамин Е ( от крил) - 0.9 IU,  Масло от крил - 1000mg, EPА - 162mg, DHA -104mg, Омега 6 - 28mg, Омега 9 - 92mg, Други омега 3 мастни киселини - 70mg,  Фосволипиди  - 400mg ,   Астаксантини  - 1mg

Употреба

Да се приемат  2 меки желатинови капсули дневно или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 меки желатинови капсули в контейнер.

KRILL OIL- за сърдечно-съдовата система, мощен антиоксидант - подобни продукти

5-HTP 100 mg 120 vegicaps

5-HTP 100 mg 120 vegicaps

Специални продукти

Supplement Spot

40.50 лв.

Co-Enzyme Q-10 200 mg 60 вегетариански капсули

Co-Enzyme Q-10 200 mg 60 вегетариански капсули

Специални продукти

Supplement Spot

49.00 лв.

DIM (Diindolymethane) 200mg 60 капсули

DIM (Diindolymethane) 200mg 60 капсули

Специални продукти

Supplement Spot

36.00 лв.