Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Zinc Gluconate / Picolinate 50 mg 180 Capsules

Цена: 23.50 лв.
Kоличество:
Vitacost

Zinc Gluconate / Picolinate 50 mg 180 Capsules информация

Комбинация от две форми на цинк, който лесно се абсорбират.

Цинкът е микроелемент, които се намира в тялото на човек и в храната. Проблемът е, че в най-големи количества цинк се съдържа в червените меса – например телешко и агнешко, както и в черния дроб. А това са продукти, които рядко присъстват на трапезата ни по една или друга причина. От растителните храни цинк съдържат някои подправки, семена, бобови растения, ядките. Факт е, че все повече хора страдат от дефицит на цинк, което се обяснява най-вече с бедна диета и недобро храносмилане. Затова, ако имате съмнения, че не си набавяте достатъчно цинк, най-добре да приемате този елемент като хранителна добавка. Цинкът е основен микроелемент. Всяка клетка в организма се нуждае и стотици процеси в организма разчитат на него – от имунната система и ензимите, които произвеждат ДНК, до вкусовите рецептори и обонянието.

Цинкът има редица важни роли в нашия организъм. На първо място, той повишава и поддържа имунната система. Предпазва ни от болести, настинки, вирусни заболявания. Много е важен особено през есенно-зимния сезон, когато рискът от боледуване е още по-голям. Приет при първи симптоми цинка намалява продължителността и сериозността на настинка или грип. Възстановява горния слой на кожата като подпомага преработването на мастните киселини, които помагат на зарастването. Подпомага ефективността на витамин А - който поддържа здравето на очите. Освен това, е важен за нормалното функциониране на ретината и на светлочувствителната зона в нея, позната като макула. Като подобрява нивата на инсулина, цинкът може да помогне на хора с висока кръвна захар да се справят със симптомите по-ефективно.

Въздействието на цинка върху половите хормони може да се окаже ползотворно при безплодие и при жените, и при мъжете. При мъжа цинкът е необходим за поддържане на нормални нива на тестостерона и за увеличаване на броя на сперматозоидите.

Много е полезен за красива кожа, коса и здрави нокти. Обикновено влиза в състава на различни минерални комплекси за разкрасяване. Важен е за мозъчната дейност и добрата памет. Ако сме заредени с достатъчно цинк, ще се радваме на добра концентрация и бърз ум.
Цинкът е много важен за хората, които са подложени на различни типове физически натоварвания или имат много активни професии с много движение и стрес. Голяма част от цинка, който приемаме, се употребява от мускулите ни. Затова той е задължителен за прием от активно спортуващи хора.

Важно е да се знае, че приемането на цинк в комбинация с много фибри – например под формата на пшенични изделия, пълнозърнест хляб и т.н., блокира усвояването на цинка. Организмът ни не складира цинк – ненужното количество се изхвърля. Затова е важно всеки ден да приемаме цинк. Освен това, цинкът се губи при термична обработка на храната.

Състав

Цинк (цинков глюконат/ пиколинат) 50 mg; Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 капсула дневно с храната или според предписанието на лекар.

Zinc Gluconate / Picolinate 50 mg 180 Capsules - подобни продукти

Iron 18 mg 100 Capsules

Iron 18 mg 100 Capsules

Витамини и минерали

Vitacost

12.50 лв.

Vitamin C Powder - 240 g

Vitamin C Powder - 240 g

Витамини и минерали

Vitacost

24.00 лв.

Vitamin C with Rose Hips 1000 mg 250

Vitamin C with Rose Hips 1000 mg 250

Витамини и минерали

Vitacost

42.00 лв.