Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

SAM-e 400 mg - 30 Enteric Coated Tablets

Цена: 66.00 лв.
Kоличество:
Vitacost

SAM-e 400 mg - 30 Enteric Coated Tablets информация

S-Adenosyl-L-methionine - SAM-e е естествено съединение, което се открива във всяка клетка на човешкото тяло, имащо жизненоважно значение за нейната функция, устойчивост и активност. SAM-e е един от най-активните метил донори, произвеждани в човешкото тяло, участващ в повече от 100 биохимични реакции и специфични процеси, сред които детоксикация, мозъчна функция и ставно здраве. Процесът на производство се нарича метилиране и възниква един милиард пъти в секунда във всяка клетка на целия организъм. Засяга многобройни процеси от развитието на плода до мозъчната функция, експресията на гените и съхранява клетъчните мембрани. Подпомага действието на различни хормони и невротрансмитери, в т.ч. серотонин, мелатонин, допамин и адреналин.

Популярността на SAMe напоследък нараства заради свойството му да облекчава депресивни състояния толкова ефикасно, колкото предписваните стандартни антидепресанти. Той действа бързо и няма никакви странични ефекти.

SAMe укрепва хрущялите – меката материя, която действа като буфер в ставите. Има наблюдения върху SAMe като средство, подпомагащо черния дроб в неговата пречистваща функция.

При депресивни състояния, ставни проблеми и чернодробни проблеми: Вземайте по 400mg SAMe два пъти на ден. Ако след 3 седмици не настъпи облекчение на симптомите, увеличете дозата на 400mg по три пъти на ден. От друга страна, ако симптомите намалеят при прием от 400mg два пъти на ден, можете да намалите дозата до един път на ден.

SAMe се усвоява най-добре на празен стомах, затова го вземайте 1 час преди или 2 часа след хранене. Ако получите гадене или киселини в стомаха, приемайте го с голямо количество вода. За да предотвратите безсъние, не приемайте SAMe в късната част на деня. Повечето хора съобщават за умерен прилив на енергия. SAMe може безопасно да се комбинира с други естествени или традиционни антидепресанти, с изключение на основата на МАО инхибитор ( моноаминооксидазен инхибитор ).

Специални съвети: За да избегнете токсично натрупване на молекули на хомоцистеин ( които се формират при разпадането на SAMe ), не забравяйте да приемате допълнително висококачествени витамини от В-комплекс веднъж на ден заедно със SAMe. Тези витамини неутрализират хомоцистеина, който при висока концентрация създава риск от здравословни проблеми като сърдечен инфаркт. Стандартната препоръка е да се взема В-комплекс един път на ден, независимо от дозата SAMe. Ако сте особено чувствителни към медикаменти, започнете с доза, която е наполовина от препоръчаната ежедневна доза, и преминете към пълното количество след седмица.

Една от ключовите функции на SAM-e е поддържането на нормалното функциониране на черния дроб и цялостната детоксикация на организма. SAM-e участва в синтеза на глутатион - един от най-важните антиоксиданти, в регенерирането на чернодробната тъкан и предпазва клетките от унищожителното действие на свободните радикали.

Нивата на глутатион се нарушават вследствие на: разнообразни окислителни процеси като възпаления и инфекции; токсини от околната среда и бита; УВ лъчите: изгаряния; хирургични интервенции: повишен прием на медикаменти и особено осезаемо при злоупотреба с алкохол, никотин и наркотични вещества.

Нивата на SAM-e може да намалеят от болести и възрастта.

SAM-e подпомага поддържането на функцията на ставите. SAM-e има множество механизми на действие, които спомагат за поддържане здравето на черния дроб.

SAM-e подпомага процеса на възстановяване след леки, до средни по сила емоционални разстройства. SAM-e е натурална, естествена и ефективна алтернатива на химичните препарати, предписвани при емоционални разстройства.

SAM-e по естествен път увеличава нивото на невротрансмитера серотонин.

SAM-e подпомага поддържането на нормално психично и емоционално здраве, посредством стимулирането на нормалната мозъчната функция.

SAM-e подпомага чернодробния синтез на антиоксиданта глутатион, който от своя страна стимулира детоксикацията, като така поддържа нормалните нива на чернодробните ензими.

SAM-e е подходящо допълнение по време на детоксикираща терапия за отказ от алкохол и наркотични вещества.

SAM-e подпомага нормалното функциониране на ставите.

Състав

SAMe ( S-Adenosyl-L-Methionine ) 400 mg

Не съдържа изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 таблетка дневно за предпочитане на празен стомах или според предписанието на лекар.

SAM-e 400 mg - 30 Enteric Coated Tablets - подобни продукти

AHCC(R) with Vitamin C - 500 mg 30 Caps Vitacost

AHCC(R) with Vitamin C - 500 mg 30 Caps Vitacost

Специални продукти

Vitacost

96.50 лв.

Alpha Lipoic Acid and Acetyl L-Carnitine HCl 240 Capsules Vitacost

Alpha Lipoic Acid and Acetyl L-Carnitine HCl 240 Capsules Vitacost

Специални продукти

Vitacost

103.00 лв.

Bio Nutrition Graviola - 1500 mg - 60 Vegetarian Capsules

Bio Nutrition Graviola - 1500 mg - 60 Vegetarian Capsules

Специални продукти

Vitacost

49.50 лв.