Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Iron 18 mg 100 Capsules

Цена: 12.50 лв.
Kоличество:
Vitacost

Iron 18 mg 100 Capsules информация

Желязото е минерал от крайна необходимост и важна съставна част на протеините, участващи в транспорта на кислород и в обмяната на веществата. Почти 2/3 от желязото в тялото се съдържа в хемоглобина - отговорен за пренасянето на кислород от белите дробове към всички тъкани в организма. По-малки количества желязо се намират в миоглобина - отговорен за преноса на кислород до сърцето и скелетните мускули, както и в ензимите, които съдействат за протичане на биохимичните реакции в клетките. Около 15% от желязото в организма се складира за бъдещи нужди и се активира, когато приемът на храна е ограничен. Останалото количество желязото се намира в тъканите, като част от протеините, които подпомагат функциите на организма. Дефицитът на желязо се среща по-често при жените – те губят желязо по време на менструация и са склонни да приемат храна с ниско съдържание на този елемент.

Дефицитът на желязо води до анемично състояние - при него съдържанието на червени кръвни телца е недостатъчно. Посредством тях, желязото помага за снабдяването на целия организъм с кислород. Също участва в превръщането на кръвната захар в енергия. Желязото доставя енергията за производството на ензими, участващи в образуването на нови клетки, аминокиселини, хормони и невротрансмитери. Подпомага имунната система, детоксикацията на черния дроб, обмяната на мастните киселини, синтезът на карнитин и невротрансмитерите ( предавателите на нервни импулси ) серотонин и допамин. Желязото е съществено за производството на колаген и еластин, които осигуряват целостта и еластичността на органите и тъканите. Използва се при синдрома на неспокойните крака.

Вегетарианците приемат по-малко желязо, а това, което приемат, се усвоява в по-малки количества. В резултат на това те имат ограничени запаси от него. Железният дефицит не се причинява задължително от липсата на желязо в храната. Често съществува скрита причина, като загуба на желязо поради менструация например. Бременните жени, трениращите, хората, които приемат редовно аспирин и тези, които имат паразитни инфекции, хемороиди, язвени проблеми и други състояния, свързани със загуба на кръв, има вероятност да развият дефицит на желязо. Новородени, живеещи в централните части на градовете са с по-висок риск от развитие на желязодефицитна анемия и като резултат по-често страдат от забавяне в развитието. Пристъпите на задушаване са чест проблем, засягащ около 27% от здравите деца. Тези пристъпи се свързват в желязодефицитната анемия.

Състав

Iron Желязо ( ferrous bisglycinate ) 18 mg.

Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти

Употреба

Да се приема 1 капсулaa дневно с храната или според предписанието на лекар.

Iron 18 mg 100 Capsules - подобни продукти

Vitamin C Powder - 240 g

Vitamin C Powder - 240 g

Витамини и минерали

Vitacost

24.00 лв.

Vitamin C with Rose Hips 1000 mg 250

Vitamin C with Rose Hips 1000 mg 250

Витамини и минерали

Vitacost

42.00 лв.

Vitamin D3 5000 IU 100 softgels

Vitamin D3 5000 IU 100 softgels

Витамини и минерали

Vitacost

15.50 лв.