Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Ginkgo Biloba Extract 120 mg 120 Capsules

Цена: 24.50 лв.
Kоличество:
Vitacost

Ginkgo Biloba Extract 120 mg 120 Capsules информация

Гинко билоба е един от най-старите дървесни видове. Съществува от 150-200 милиона години. От хилядолетия китайците използват гинко за редица проблеми. Растението е донесено за първи път в Европа през 18 в. и днес се използва по целия свят. То е едно от най-изследваните растения. Китайците са го използвали за облекчаване на астма, при натрупване на секрети в белите дробове, а също и за увеличаване на сексуалната енергия, за регулиране на кръвообращението и за увеличаване на продължителността на живота. Гинко билоба се прилага в китайската народна медицина повече от 4 000 години при на бронхит и сърдечно-съдови проблеми. Днес е най-често предписваното растение в Европа.

Гинко билоба увеличава кръвния поток към мозъка и посредством цялата кръвоносна система на организма доставя кислород и хранителни вещества. Доброто кръвообращение е съществено за доброто здраве.

Гинко притежава 2 групи активни компоненти: флавоноиди и терпен-лактони, включващи гинколиди А, В и С, билобалид, кверцетин и кемпферол. Гинколидите спомагат за контролиране на алергичните възпаления и астмата. Гинко билоба действа и като мощен антиоксидант и неутрализира свободните радикали, които допринасят за стареенето.

Гинко - флавоноидите директно въздействат на най-малките кръвоносни съдове, като ги разширяват. Те повишават скоростта на обходния кръвен поток и нивото на кислорода, постъпващ в мозъка и в останалите органи на тялото. Следователно всички неразположения, които се дължат на недостатъчно кръвоснабдяване, се повлияват от прием на Гинко билоба: главоболие, периферни съдови смущения, отслабване на паметта, старческа деменция, шум в ушите, световъртеж, сърдечна аритмия, импотентност. Растението гинко е всепризнато заради положителния си ефект върху функцията на мозъка: то усилва паметта и умствената активност, намалява умствената умора и дава енергия. Тъй като гинко действа като стимулатор на мозъка, неговите ползи за хората, имащи проблеми със забравянето са безспорни.

Състав

Гинко ( листа ) 120 мг.

Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 капсула дневно или според предписанието на лекар.

Ginkgo Biloba Extract 120 mg 120 Capsules - подобни продукти

Odorless Garlic 500 mg 100 Softgels Vitacost

Odorless Garlic 500 mg 100 Softgels Vitacost

Билкови продукти

Vitacost

12.50 лв.