Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

 •  

Biovea ZINC 120 Capsules

Цена: 20.50 лв.
Kоличество:
BIOVEA

Biovea ZINC 120 Capsules информация

Цинкът е основен микроелемент. Всяка клетка в организма се нуждае от това хранително вещество и стотици процеси в организма разчитат на него – от имунната система и ензимите, които произвеждат ДНК, до вкусовите рецептори и обонянието. Организмът не произвежда цинк самостоятелно, но този минерал е достъпен в питейната вода и някои храни. Въпреки това, изненадващо голям брой хора не получават достатъчно цинк. Уникалната формулата на Biovea е съчетана с мед, защото продължителната употреба на цинк пречи на усвояването на медта. Приеман заедно компенсира този негативен ефект и увеличава ефективността на формулата.

Защо да приемаме цинк Biovea ?

 • Настинки и грип: Приет при първи симптоми цинка намалява продължителността и сериозността на настинка или грип. Всъщност е способен да унищожи вируса на настинката, намалявайки продължителността на инфекцията почти наполовина.
 • Афти и възпалено гърло: Цинка Biovea не само противодейства на афтите, но също така подпомага по-бързото им заздравяване. Може да предотврати възпаление на гърлото, което обикновено се развива като следствие от настинка.
 • Кожни възпаления: Възстановява горния слой на кожата като подпомага преработването на мастните киселини, които помагат на зарастването. Добавянето на цинк Biovea към вашата храна може да доведе до по-бързо възстановяване от изгаряния, псориазисни огнища, хемороиди , особено ако засегнатите участъци не са заздравели добре. Организмът изисква повече хранителни вещества като цинк, които да помогнат възстановяването на изгорената кожа и да засилят имунния отговор.
 • Акне: Според изследвания цинкът се свързва със здравето на кожата, подсилвайки имунната система, намалявайки възпаленията и способствайки за нормализиране нива на хормоните. Ето защо цинкът Biovea може да повлияе благоприятно за изчистване от акне.
 • Очни проблеми: Подпомага ефективността на витамин А - който поддържа здравето на очите. Освен това, е важен за нормалното функциониране на ретината и на светлочувствителната зона в нея, позната като макула. Установено е, че хранителни добавки с цинк забавят загубата на зрение при хора с макуларна дегенерация - честа причина за слепотата при хора на възраст над 50 години. Благодарение на цинка симптомите на конюктивитни възпаления на очите, могат да бъдат облекчени.
 • Висока кръвна захар: Като подобрява нивата на инсулина, цинкът може да помогне на хора с висока кръвна захар да се справят със симптомите по-ефективно. Освен това, някои хора имат рани, които трудно заздравяват - този проблем се дължи отчасти на високата кръвна захар, като цинкът Biovea може да помогне за овладяването и на този проблем.
 • Остеопорозни състояния: Подпомагайки усвояването на минералите, цинкът може да предотврати прогресивна костна загуба и да поддържа здрави костите. Цинкът в комбинация с мед играе важна роля за поддържане на нивата на колагена – протеин, който укрепва костите и съединителната тъкан. Укрепващият ефект става осезаем след поне 6-месечна терапия с комбинация от цинк и мед.
 • Безплодие: Въздействието на цинка върху половите хормони може да се окаже ползотворно при безплодие и при жените, и при мъжете. Цинкът играе положителна роля за женската фертилност, като подпомага деленето на клетките – процес от изключителна важност в ранните стадии на оплождането и развитието на плода. При мъжа цинкът е необходим за поддържане на нормални нива на тестостерона и за увеличаване на броя на сперматозоидите.
 • Увеличена простата: Благоприятен за здравето на простатната жлеза. Той не само намалява увеличената простата, но и облекчава симптомите на доброкачествено увеличената простата- често срещано тревожно състояние, което може да доведе до проблеми като трудно уриниране и слаб поток на урината.
 • Подхранва косата: Цинкът заедно с другите витамини и минерали подпомага растежа на косата. Може да забави косопада и да предпази косъма от начупване, особено ако проблемите се дължат на недостатъчната активност на щитовидната жлеза. Допълнителни ползи произтичат от комбинацията на цинка с мед - този минерал е съществена част от меланина – естествения пигмент на косата.

Състав

Цинк (50% zinc arginate, 25% zinc histidinate & 25% zinc glycinate) 15mg; Мед (50% copper lysinate & 50% copper glycinate) 2mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 капсула 1-3 пъти дневно с храната или според предписанието на лекар.

Важно: Ако пиете кафе се уверете, че приемате цинка поне 1 час преди или 2 часа след кафето. Когато се приема с кафе, усвояването на цинка се намалява с 50%. Ако приемате по едно и също време желязо, ще избегнете проблеми с усвояването на цинка, като го приемате 2 часа след желязото. Цинкът намалява способността за усвояване на антибиотиците, поради това го приемайте поне 2 часа след антибиотика.

Biovea ZINC 120 Capsules - подобни продукти

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Biovea CAYENNE PEPPER 450mg

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY 1000mg Biovea

ACAI BERRY 1000mg Biovea

Специални продукти

BIOVEA

25.50 лв.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

ACAI BERRY JUICE 473мл.

Специални продукти

BIOVEA

41.50 лв.