Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

 •  

Biovea ZINC 120 Capsules

Цена: 20.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea ZINC 120 Capsules информация

Цинкът е основен микроелемент. Всяка клетка в организма се нуждае от това хранително вещество и стотици процеси в организма разчитат на него – от имунната система и ензимите, които произвеждат ДНК, до вкусовите рецептори и обонянието. Организмът не произвежда цинк самостоятелно, но този минерал е достъпен в питейната вода и някои храни. Въпреки това, изненадващо голям брой хора не получават достатъчно цинк. Уникалната формулата на Biovea е съчетана с мед, защото продължителната употреба на цинк пречи на усвояването на медта. Приеман заедно компенсира този негативен ефект и увеличава ефективността на формулата.

Защо да приемаме цинк Biovea ?

 • Настинки и грип: Приет при първи симптоми цинка намалява продължителността и сериозността на настинка или грип. Всъщност е способен да унищожи вируса на настинката, намалявайки продължителността на инфекцията почти наполовина.
 • Афти и възпалено гърло: Цинка Biovea не само противодейства на афтите, но също така подпомага по-бързото им заздравяване. Може да предотврати възпаление на гърлото, което обикновено се развива като следствие от настинка.
 • Кожни възпаления: Възстановява горния слой на кожата като подпомага преработването на мастните киселини, които помагат на зарастването. Добавянето на цинк Biovea към вашата храна може да доведе до по-бързо възстановяване от изгаряния, псориазисни огнища, хемороиди , особено ако засегнатите участъци не са заздравели добре. Организмът изисква повече хранителни вещества като цинк, които да помогнат възстановяването на изгорената кожа и да засилят имунния отговор.
 • Акне: Според изследвания цинкът се свързва със здравето на кожата, подсилвайки имунната система, намалявайки възпаленията и способствайки за нормализиране нива на хормоните. Ето защо цинкът Biovea може да повлияе благоприятно за изчистване от акне.
 • Очни проблеми: Подпомага ефективността на витамин А - който поддържа здравето на очите. Освен това, е важен за нормалното функциониране на ретината и на светлочувствителната зона в нея, позната като макула. Установено е, че хранителни добавки с цинк забавят загубата на зрение при хора с макуларна дегенерация - честа причина за слепотата при хора на възраст над 50 години. Благодарение на цинка симптомите на конюктивитни възпаления на очите, могат да бъдат облекчени.
 • Висока кръвна захар: Като подобрява нивата на инсулина, цинкът може да помогне на хора с висока кръвна захар да се справят със симптомите по-ефективно. Освен това, някои хора имат рани, които трудно заздравяват - този проблем се дължи отчасти на високата кръвна захар, като цинкът Biovea може да помогне за овладяването и на този проблем.
 • Остеопорозни състояния: Подпомагайки усвояването на минералите, цинкът може да предотврати прогресивна костна загуба и да поддържа здрави костите. Цинкът в комбинация с мед играе важна роля за поддържане на нивата на колагена – протеин, който укрепва костите и съединителната тъкан. Укрепващият ефект става осезаем след поне 6-месечна терапия с комбинация от цинк и мед.
 • Безплодие: Въздействието на цинка върху половите хормони може да се окаже ползотворно при безплодие и при жените, и при мъжете. Цинкът играе положителна роля за женската фертилност, като подпомага деленето на клетките – процес от изключителна важност в ранните стадии на оплождането и развитието на плода. При мъжа цинкът е необходим за поддържане на нормални нива на тестостерона и за увеличаване на броя на сперматозоидите.
 • Увеличена простата: Благоприятен за здравето на простатната жлеза. Той не само намалява увеличената простата, но и облекчава симптомите на доброкачествено увеличената простата- често срещано тревожно състояние, което може да доведе до проблеми като трудно уриниране и слаб поток на урината.
 • Подхранва косата: Цинкът заедно с другите витамини и минерали подпомага растежа на косата. Може да забави косопада и да предпази косъма от начупване, особено ако проблемите се дължат на недостатъчната активност на щитовидната жлеза. Допълнителни ползи произтичат от комбинацията на цинка с мед - този минерал е съществена част от меланина – естествения пигмент на косата.

Състав

Цинк (50% zinc arginate, 25% zinc histidinate & 25% zinc glycinate) 15mg; Мед (50% copper lysinate & 50% copper glycinate) 2mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 капсула 1-3 пъти дневно с храната или според предписанието на лекар.

Важно: Ако пиете кафе се уверете, че приемате цинка поне 1 час преди или 2 часа след кафето. Когато се приема с кафе, усвояването на цинка се намалява с 50%. Ако приемате по едно и също време желязо, ще избегнете проблеми с усвояването на цинка, като го приемате 2 часа след желязото. Цинкът намалява способността за усвояване на антибиотиците, поради това го приемайте поне 2 часа след антибиотика.