Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

VITAMIN K2 100mcg 30 capsules

Цена: 25.50 лв.
Kоличество:
BIOVEA

VITAMIN K2 100mcg 30 capsules информация

Как действа витамин К2 и какви са научните доказателства за това?

Витамин К е известен като витамина на кръвосъсирването - без него кръвта не се съсирва. Той участва в създаването на протромбин и други протеини важни за кръвосъсирването. Витамин К2  е важен също за костите - той е необходим за преобразуването на остеокалцин до неговата активна форма. Така регулира функцията на калция в костното ремоделиране, както и минерализацията. Поддържа костите, зъбите и хрущялите здрави, тъй като е необходим за функционирането на протеин наречен MGP (матриксен Gla-протеин) присъстващ в тях. Правилната бъбречна функция изисква витамин К за производството на протеин, които спира образуването на камъни в бъбреците от калциев оксалат.

Кой се нуждае от витамин К и какви са симптомите на дефицит?

Дефицитът може да се развие при хора, които не консумират зелени зеленчуци или такива, които приемат лекарства възпрепятстващи развитието на чревните бактерии, които произвеждат витамин K2. На риск от дефицит са изложени и хората, които страдат от продължителна диария, обструктивна жълтеница и чернодробни заболявания или малабсорбция на червата. Първоначалните симптоми на дефицит на витамин K2 са остеопороза и продължителни кръвотечения. Новородените и възрастните хора са особено предразположени към дефицит на витамин K2.

Какво количество трябва да се приема?

Безопасната доза витамин K2 за възрастни е от 80mcg до 600mcg на ден. За да избегнете дефицит, важно е да вземате поне препоръчителната дневна доза витамин K, която е 1mcg на килограм телесно тегло. Ако сте активно трениращ спортист, препоръчителната ежедневна доза вероятно не би била достатъчна - затова спортистите трябва да определят приема си според натоварването. За мъже и жени от 80 до 180mg.

Състав

Vitamin K2 (as Menaquinone) 100mcg. Alfalfa (Medicago Sativa) 300mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 таблетка дневно с храната или според предписанието на лекар.

VITAMIN K2 100mcg 30 capsules - подобни продукти

Biovea B-COMPLEX 450mg

Biovea B-COMPLEX 450mg

Витамини и минерали

BIOVEA

34.00 лв.

Biovea CALCIUM MAGNESIUM 250 капс

Biovea CALCIUM MAGNESIUM 250 капс

Витамини и минерали

BIOVEA

44.00 лв.

Biovea CALCIUM COMPLEX 120 Caps

Biovea CALCIUM COMPLEX 120 Caps

Витамини и минерали

BIOVEA

27.00 лв.