Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea VITAMIN B6 25mg

Цена: 15.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea VITAMIN B6 25mg информация

Витамин B6 Biovea , известен още като пироксидин, e водоразтворим член от групата на B витамините. Определят го като движещата сила сред хранителните вещества, тъй като е част от над 100 биологични функции в организма. Витамин B6 Biovea е преди всичко коензим, което означава, че действа заедно с други ензими, за да подпомогне химичните реакции в клетката. Той участва също така в образуването на червените кръвни телца, помага на клетките да изработват белтъчини, да произвеждат невротрансмитери (химикали в мозъка), като серотонин, и допринася за освобождаването на запасите от енергия.

Витамин B6 Biovea също е нужен за разграждане на протеините, които приемаме с храната, стимулира отлагането на глюкозата като гликоген в организма. Свързва се и със стероидни рецептори и може да бъде използван в комплексната терапия при онкологични проблеми на гърдата и простата. Установено е, че приемът му от възрастни хора в дози над 4,6 мг може да намали с 67% риска от сърдечен удар.

Витамин B6 Biovea помага на организма да произвежда няколко невротрансмитера – химикали, които пренасят сигналите от една нервна клетка до друга. Той е важен за нормалното развитие на мозъка и за мозъчната функция и помага на организма да произвежда хормоните серотонин, норепинефрин (които влияят на настроението) и мелатонин (който помага за регулиране на биологичния часовник на организма). Значителният дефицит на витамин B6 е рядко срещан, макар че проучванията сочат, че много хора имат умерена форма на дефицит, особено децата и възрастните. Определени лекарства също могат да доведат до понижаване на нивото на витамин B6 в организма. Симптомите на сериозен дефицит са свързани с мускулна слабост, нервност, раздразнителност, депресивни състояния, проблеми с концентрацията и краткотрайна загуба на памет.

Състав

Витамин B6 (pyridoxine HCl) 25mg.

Употреба

Да се приема 1 таблетка три пъти дневно или според предписанието на лекар.