Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea VITAMIN B6 100mg

Цена: 19.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea VITAMIN B6 100mg информация

Какво представлява VITAMIN B6 Biovea ?

Витамин B6 Biovea , известен още като пироксидин, e водноразтворим член от групата на B витамините. Определят го като движещата сила сред хранителните вещества, тъй като е част от над 100 биологични функции в организма. Витамин B6 Biovea е преди всичко коензим, което означава, че действа заедно с други ензими, за да подпомогне химичните реакции в клетката.

B6 участва също така в образуването на червените кръвни телца, помага на клетките да изработват белтъчини, да произвеждат невротрансмитери (химикали в мозъка), като серотонин, и допринася за освобождаването на запасите от енергия.

Витамин B6 също е нужен за разграждане на протеините, които приемаме с храната, стимулира отлагането на глюкозата като гликоген в организма. Свързва се и със стероидни рецептори и може да  бъде използван в комплексната терапия при рак на гърдата и простата. Установено е, че приемът му от възрастни хора в дози над 4,6 мг може да намали с 67% риска от сърдечни заболявания.

Как действа VITAMIN B6 Biovea ?

Витамин B6 Biovea помага на организма да произвежда няколко невротрансмитера – химикали, които пренасят сигналите от една нервна клетка до друга. Той е важен за нормалното развитие на мозъка и за мозъчната функция и помага на организма да произвежда хормоните серотонин, норепинефрин (които влияя на настроението) и мелатонин (който помага за регулиране на биологичния часовник на организма). Значителният дефицит на витамин B6 е рядко срещан, макар че проучванията сочат, че много хора имат умерена форма на дефицит, особено децата и възрастните. Определени лекарства също могат да доведат до понижаване на нивото на витамин B6 в организма. Симптомите на сериозен дефицит са свързани с мускулна слабост, нервност, раздразнителност, депресия, проблеми с концентрацията и краткотрайна загуба на памет.

Състав

Витамин B6 (pyridoxine HCl) 100mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

 Да се приема 1 таблетка три пъти дневно или според предписанието на лекар.