Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea VITAMIN B12 (Methylcobalamin) 1000mcg

Цена: 15.50 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea VITAMIN B12 (Methylcobalamin) 1000mcg информация

Как действа витамин B12 Biovea ?

Витамин B12 Biovea е витамин, който е важен за нормалното функциониране на мозъка, нервната система и кръвообразуването. Той участва в обмяната на веществата във всяка клетка, най-вече в синтеза и регулирането на ДНК, а също и в синтеза на мастните киселини и в производството на енергия. Предпазване от разпадане на нервната тъкан в процеса на стареене. Спомага за предотвратяването на Паркинсонова болест и ограничава развитието и.
Изследвания сочат, че дефицитът на витамин В12 може да доведе до анормални неврологични и психиатрични симптоми. Тези симптоми могат да включват: атаксия (треперливи движения и нестабилна походка), мускулна слабост, спазматичност, хипотензия (понижено кръвно налягане), проблеми със зрението, деменция, психоза и промяна в настроенията. Тези симптоми могат да се появят, когато витамин В12 се понижи само малко от нормалното и са значително над нивата, които обикновено се свързват с анемия.

Кой се нуждае от прием на витамин В12 Biovea ?

Хората, които са изложени на опасността от развитие на дефицит на витамин В12, са крайните вегетарианци, възрастните хора и хората с повишена нужда от витамин В12 поради бременност, тириотоксикоза, хемолитична анемия, хеморагия, злокачествени, чернодробни и бъбречни заболявания. Приемането на витамин В12 орално, интрамускулно или интраназално е ефективно за предотвратяване и лечение на недостиг на витамин В12.

Знаците, симптомите и здравословните проблеми, произтичащи от дефицита на витамин В12, включват анемия, умора, слабост, констипация, липса на апетит и загуба на тегло. Дефицитът също може да доведе до неврологични промени като скованост и изтръпване на ръцете и стъпалата. Други симптоми на дефицита на витамин В12 са трудности в поддържането на равновесие, депресия, объркване, деменция, лоша памет, чувствителност в устата и на езика.

Състав

 Vitamin B12 1000mcg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Опаковка: 100 сублингвални таблетки в контейнер. Чрез възможността да бъде поставен под езика, активните съставки от таблетката се абсорбират по-бързо и по-ефективно в организма през лигавицата на устната кухина, попадат във вените под езика, а оттам директно в кръвотока.

Употреба

Да се приема 1 таблетки дневно, като се държи под езика до пълната и абсорбция или според предписанието на лекар.