Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Biovea VALERIAN 120 капсули

Цена: 39.00 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
BIOVEA

Biovea VALERIAN 120 капсули информация

Валериана (Valeriana officinalis) е целогодишно растение, произхождащо от Северна Америка и Европа. То има розови цветове, които израстват от клубеноплоден корен или коренище. Събира се, когато растението стане на две години. Коренът съдържа редица важни съединения. Важно е да се отбележи, че валериана има силна миризма, толкова, че хората, които я купуват за първи път, може да си помислят, че са купили лоша стока. Този неприятен мирис е напълно нормален и трябва да се очаква.

Валериана Biovea отдавна се използва като агент за успокояване на нервната система в отговор на стреса и като стимулатор на спокойния сън. Въпреки че през последните години бяха представени други агенти, които предлагат сходни ползи, валериана все още е най-популярното билково средство на пазара и широко се прилага в цяла Европа.

Валериана се прилага като сънотворно средство над хиляда години. Нейната способност да релаксира централната нервна система, да създава усещането за спокойствие, да намалява нивата на тревожност и стрес и да подобрява съня са известни на милиони по целия свят. Валериана Biovea не предизвиква сутрешна отпадналост и не причинява зависимост. Можете да помогнете на своя дух и тяло да релаксират, като вземате валериана Biovea .

Над 120 химически компоненти се намират във валериана и въпреки че е много сложна билка, той не е бил установен, като имащ някакви негативни странични ефекти в умерена употреба. Това е успокояващо, без да упражнява твърде седативен ефект и е на практика не води до пристрастяване. Той е ценен при безсъние, има седативен ефект, дължащ се на валепотриова и изовалерична киселина. Валериана се използва в Европа като спазмолитично, особено за коремни спазми поради нервност и за матката и менструални крампи и възбуда. Това спомага за облекчаване на дисменорея и тя може да бъде от полза при мигренозни пристъпи и ревматични болки. Той може също да се прилага локално за спазми и други мускулни напрежения. Валериана се използва и като леко успокоително средство за хора, живеещи в емоционален стрес, също действа като анти-тревожно лек. Понякога се използва като мускулен релаксант при болка. Не се отразява върху способността за шофиране. Той е лек, релаксиращ и ефективна помощ за съня.

Внимание:

• Ако приемате продукта, за да подпомогнете спокойния си сън, специалистите съветват да намалявате дозите, ако се появи сутрешна сънливост. Валериана може да предизвика сънливост. Използвайте предпазливо, когато шофирате или изпълнявате дейности, изискващи бдителност. Валериана може да усили ефекта от алкохола.

Състав

Валериан 250 мг (0.8% валеренова киселина, 2 мг).  Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 капсула 1-2 пъти дневно, при нужда или според предписанието на лекар.